LPS Pelaajapolku ja valmennuslinja


Laajasalon palloseurassa tehdään pitkäjänteistä strategiatyötä myös pelaajakehityksen ja pelaajapolun suhteen. Mietimme ja työstämme päivittäin toiminnan taustalla asioita mukana olevien pelaajien hyvinvoinnin ja motivaation ylläpitämisen näkökulmasta. Haluamme, että pelaajat viihtyvät, kehittyvät ja kasvavat kanssamme pitkään.

Pyrimme luomaan ehjän pelaajapolun kohti kunkin pelaajan omaa huippua. Laajasalon palloseurassa pelaaja pystyy harrastamaan ja kilpailemaan jalkapallossa oman motivaatio- ja taitotasonsa edellyttämällä tavalla. Hyväksymme myös sen, ettemme välttämättä pysty enää ison kentän maailmassa kaikissa ikäluokissa kilpailemaan joukkueina valtakunnan huippujen kanssa. Tahdomme kuitenkin antaa yksilölle eväät aivan jalkapallomaailman huipulle asti, toisaalta meidän seurassamme on myös hyvä harrastaa ja oppia liikunnallinen elämäntapa.

Nykyisessä strategiassamme olemme linjanneet pelaajapolkuun liittyen mm. seuraavia asioita:

– Tarjoamme laadukkaita jalkapalloharjoituksia kaikille toiminnassamme mukana oleville.

– Pyrimme harjoittelemaan ja pelaamaan vähintään kahdella tasolla jokaisessa ikäluokassa eli tarjoamaan haasteita ja pelitoimintaa niin kilpailullisemmille pelaajille kuin myös kevyemmästä harrastamisesta kiinnostuneille pelaajille. Tästä syystä perustamme 9-vuotiaista alkaen, aina kun kiinnostuneita pelaajia on riittävästi, mustan harjoitusryhmän ikäluokan sisälle.

– Pyrimme pitämään mustan ryhmän toiminnan sellaisella tasolla, että pystymme pienen kentän maailmassa kilpailemaan peleissä Pääkaupunkiseudun parhaiden paikallisten joukkueiden kanssa (Huom! ei eri kaupunginosista tai kaupungeista koottujen edustusjoukkueiden). Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että pelaamme mustan ryhmän kanssa ikäluokan kakkosessa. Joskus joku ikäluokka saattaa onnistua nousemaan ykköseen ja siitä voimme olla ylpeitä. Mustan peliryhmän pelaajilta ja huoltajilta odotetaan sitoutuneempaa otetta harrastamiseen ja harjoituksissa läsnäoloon.

– Iso osa pelaajistamme pelaa koko pelaajapolkunsa ajan vihreässä toiminnassa. Vihreän ryhmän toiminta on säännöllistä ja tavoitteellista, mutta antaa mahdollisuuden harrastaa lajia kevyemmällä sitoutumisella ja huokeammin kustannuksin.

– 11v11 juniorimaailmassa tavoittelemme tilannetta, että meillä olisi kaksi pelaavaa joukkuetta ikäluokassa. Näin saisimme tarjottua mahdollisimman monelle pelaajalle paikan jatkaa harrastusta aikuisikään saakka meidän seuramme väreissä.

Urheilullisuus, osaaminen, uskallus

LPS:n vuonna 2020 käyttöönotetun valmennuslinjan päällimmäiset nostot ovat urheilullisuus, osaaminen ja uskallus. Lyhyesti haluamme kasvattaa liikunnallisesti hyviä pelaajia ja haluamme urheilullisuuden näkyvän pelitavassamme ja treeneissämme. Haluamme kasvattaa pelaajia, jotka osaavat ja uskaltavat pallon saadessaan pelata. Pelaajilla on lupa yrittää, iloita onnistumisista ja epäonnistua turvallisessa ja sallivassa ympäristössä. Samalla uskallamme kuitenkin pitää vaatimustason riittävän korkealla.

Valmennuslinjan esittelyvideon pääset katsomaan täältä.

Image
Image