Eettiset ohjeet

LPS ry:n hallitus on  7. päivänä kesäkuuta 2021 vahvistanut oheisen suositusluontoisen eettisten säännöstön, LPS:n eettiset teesit, edesauttaakseen myös tällä tavalla turvallisen toimintaympäristön syntymistä kaikille seuran toimintaan osallistuville.

LPSn eettisten teesien perustan muodostaa seuralle säännöissä vahvistetut arvot:

• Vastuullinen yhteisöllisyys
  • Avoimuus
  • Tavoitteellisuus

Eettisten teesien myötä LPS ry sitoutuu vahvistamaan reilun pelin ja hyvän urheiluhengen sekä eettisen käyttäytymisen seuraavia yleisiä periaatteita:

• Ketään ei saa millään tavalla syrjiä rodun, ihonvärin, sukupuolen, kielen, uskonnon, poliittisen tai muun mielipiteen, syntyperän tai muun tekijän tai urheilullisen kyvykkyyden kaltaisen syyn perusteella (syrjintäkielto)
  • Pidättäydytään kaikista häirinnän ja hyväksikäytön muodoista kattaen seksuaalisen, fyysisen ja psyykkisen häirinnän muodot, erillisinä tai yhdessä tapahtuvista, henkilökohtaisesti tai verkossa tapahtuvista sekä erityisesti kaikesta auktoriteettiaseman väärinkäytöstä, vaikuttaja-aseman epäasiallisesta käytöstä suhteessa toisen henkilöön
  • Yhdenvertaista kohtelua
  • Toisten ihmisten keskinäistä kunnioitusta
  • Rehellisyyttä
  • Tasa-arvoa
  • Monikulttuurisuutta
  • Yleistä hyvinvointia
  • Terveellisiä elämäntapoja
  • Kestävää kehitystä

LPS ry:n hallitus edellyttää, että joukkueenjohtajat ja vastuuvalmentajat huolehtivat siitä, että seuran itse itselleen asettamat arvot ja tässä tarkoitetut eettiset toimintaperiaatteet käydään joukkueittain läpi joka kerta uuden toimintakauden (harjoitus-ja pelikauden) avauksen yhteydessä.

LPS ry:n hallitus sitoutuu herättämään keskustelua SPL:n ja sen jäsenseurojen sekä kaikkien lajin piirissä toimivien kanssa lisätäkseen luottamusta jalkapalloyhteisön toiminnan oikeudenmukaisuuteen ja eettisyyteen.

Respect työryhmä

Laajasalon Palloseura on sitoutunut takaamaan kaikille toimintaan osallistuville turvallisen toimintaympäristön. Seura on perustanut Respect -työryhmän ajamaan asiaa seurassa. On hyvä silti muistaa, että turvallisen harrastusympäristön toteutuminen riippuu meistä kaikista, voimme omilla teoillamme joko parantaa tai rikkoa turvallisen toimintaympäristön.

Respect työryhmän tehtävänä on:

• Pyrkiä edesauttamaan turvallisen toimintaympäristön luomista (häirintävapaa seurakulttuuri)
  • järjestää koulutusta toimihenkilöiden ja työntekijöiden tueksi (ymmärryksen lisääminen ja tilanteiden käsittely)
  • tukea joukkueita pelaajien välisten lievien häirintä- ja kiusaamistapauksien hoidossa
  • olla taho, johon seuran jäsenet voivat olla yhteydessä, jos kokevat joutuneensa epäasiallisen käytöksen kohteeksi
  • hoitaa vakavampien häirintätapauksien käsittely
  • Siirtää asia pollisin käsittelyyn, mikäli rikoksen tunnusmerkit täyttyvät
  •

Respect ryhmään kuuluvat kaudella 2024/2025 Esa Taipale, Heidi Viitikko, Tarja Nurminen, Sanna Nupponen ja Juha Tikander (LPS toiminnanjohtaja).

Toimintaohje joukkueille (linkki tulossa)

Väestöliiton Et ole yksin -verkkokoulutus: https://www.etoleyksin.fi/verkkokoulutus/

Ilmoitus epäasiasiallisesta käytöksestä: https://link.webropol.com/s/hairintailmoitus