KESKIVIIKKO ON PELIPÄIVÄ! MIESTEN REGIONS CUP JA NAISTEN KOLMONEN

EM-kisoissa pidetään muutama päivä taukoa, joten tänään on hyvä päivä tulla kentän laidalle kannustamaan oman saaren joukkueita.

Keskiviikkona 3.7. olemmekin todellisten herkkupalojen äärellä ja saamme nauttia kahdesta ottelusta. Ensin kello 18:00 alkavassa ottelussa LPS:n miehet mittaavat joutsenolaisen Kultsu FC:n kesäkunnon Regions cupin puolivälierässä. Melkein heti perään kello 20:05 alkavassa naisten kolmosen ottelussa LPS:n vieraaksi saapuu FC Loviisa.

18:00 LPS – Kultsu FC

Regions Cupiin selvitti tiensä kahdeksan parhaiten Suomen Cupissa menestynyttä kolmosen ja nelosen joukkuetta. Tämä on ensimmäinen kerta kun LPS on päässyt mukaan nykymuotoiseen Regions cupiin. LPS-Kultsu -ottelun voittaja matkaa elokuun alussa semifinaaliin Lahteen Kuusyin vieraaksi. Regions cupin finaali pelataan perjantaina 20.9. Tampereella Suomen cupin finaaliviikonlopun yhteydessä. Kaavion toisella puolella Kajaanin Pallo tiputti porilaisen Musan Salaman rangaistuspotkuilla ja tuohon peliin haetaan vastus tänään pelattavasta MP/2 – Pöxyt/TNT ottelusta.

Joutsenolaisvieraat ovat maailman kovimmaksi amatöörisarjaksikin tituleeratussa kaakon kolmosessa kuudentena. Voittoja joukkueella on kuusi ja tappioita neljä. Viidessä viime ottelussa Kultsu on kaatanut keskikastin joukkueet Imatralta ja Mikkeliläisistä sekä palloilijat että Pallo-kissat. Sarjan kärkikaksikko HaPK ja PeKa sen sijaan ovat jättäneet joutsenolaiset nollille. Vieraiden riveistä löytyy myös Laajasalotaustainen Teemu Kiljunen, jolla tosin on tällä kaudella ollut peliaika vähissä ja viimeksi mies on nähty kentällä toukokuussa.

LPS lähtee otteluun sisuuntuneena vaihtelevasti sujuneen kesäkuun jälkeen. Edellisessä ottelussa tuli kitkerän jälkimaun jättänyt vierastappio Kontulassa. Pelaajatilanne on laajasalolaisittain melko muuttumaton, muutama peluri on ehtinyt jo lomille ja pitkäaikaisloukkaantuneiden paluuta saadaan odottaa syyskierrokselle.

20:05 LPS – FC Loviisa

Naisten kolmosessa alempaan keskikastiin jumittunut LPS kohtaa ylemmässä keskikastissa pelaavan FC Loviisan. Vaikka viime vuosina FC Loviisa on sarjassa sijoittunut LPS:n yläpuolelle, ovat keskinäiset ottelu olleet kuitenkin tiukkoja kamppailuja. Neljästä edellisestä keskinäisestä ottelusta molemmilla on yksi voitto ja kahdesti ollaan jaettu pisteet. Laajasalossa pelatuissa otteluissa molemmilla on yksi voitto.

Viidessä viime ottelussa LPS on onnistunut ottamaan kolme pistettä EIF:ltä ja KP-75:ltä, ToTe, PPJ ja NuPS on tuottanut LPS:lle tappiot. Loviisalaisvieraat ovat sen sijaan voittaneet KP-75:n, GrIFK:n ja EIF:n, tasapeliin he ovat jääneet NuPS:n ja ToTe:n kanssa.

— — —

LPS:n molemmilla edustusjoukkueilla alkaa tästä pieni kesätauko ja nyt haetaankin hyvää lopetusta kevätkierrokselle.

Miehet pelaavat seuraavan kotiottelun sunnuntaina 28.7. FC FINNKURDia vastaan ja naisten syyskierros alkaa kotiottelun GrIFK:ta vastaan perjantaina 2.8.

Otteluissa on tutusti grilli kuumana ja tarjolla myös makeaa mahan täytteeksi.