IFK Maarianhamina vieraaksi Suomen Cupissa

”Maaginen sunnuntai-ilta Brahen kentällä.”

”Ehdottomasti kevätkauden kiimaisin ottelu.”

”Voi olla kauden upein ottelu!

Tämä saarten taisto on ainakin älpsiläisille, niin pelaajille kuin taustajoukoillekkin, ikimuistoinen. Kaikki on mahdollista. Wotkins ja loputon tahto on aseemme.”

Siitä on vain hieman yli kolmetoista vuotta kun futisforum intoili Laajasalon ja Maarianhaminan edellisestä kohtaamisesta Suomen cupissa. Lopulta Wilhelm Ingvesin neljä maalia johdatti IFK:n yhteen cup-historiansa suurimmista voitoista ja vastaavasti LPS:n cup-historian rumimmista tappioista. Tulos oli 0-8 vieraileville saariston lapsille.

LPS:n Päävalmentaja Michael O’Neill on tuskaillut alkukaudesta loukkaantumishuolien kanssa. Muutama pitkäaikaisloukkaantunut avainpelaaja kuten Topi Rihtniemi, Topias Koivisto ja Ailion veljekset ovat edelleen poissa. Topias Hännisen pelikunto on epävarma. Muutoin terveystilanne on paranemaan päin ja esimerkiksi Valtteri Vanhala ja Arttu Sihvola pelasivat kauden ensimmäiset minuutit kolmosessa viime viikolla Jätkäsaaressa. Mainittakoon myös, että edellisessä kotiottelussa puoliajalla takaisin varuskuntaan lähtenyt Patrik Viinikari on tällä kertaa saanut lomaa ihan koko ottelun ajaksi. Joukkueen lataus ja vireystila on huipussaan. Ja edellisen cup-kohtaamisen kaltaista ryöpytystä ei olla valmiita vastaanottamaan.

IFK tulee Laajasaloon tiukkojen ja tärkeiden liigamatsien välissä. Viime sunnuntaina IFK voitti kotonaan FC Interin ja tulevana viikonloppuna saarelaiset matkaavat Lahteen. Kaudelle 2024 IFK on lähtenyt tasapainottamaan talouttaan ja joukkueen pelaajamäärää on pienennetty sekä nuorille lupauksille annetaan aikaisempaa enemmän mahdollisuuksia. Joukkueen pelaajamäärän pienentäminen tarkoittaa myös sitä, että Cupissakin on peluutettava monia ykköskokoonpanon pelaajia, eikä Laajasalossa nähdä reservipitoista IFK:ta. Vaikka IFK on joukkuettaan nuorentanut, on mukana monia tasonsa osoittaneita kokeneita pelaajia kuten Sebastian Dahlström, Matias Ojala, Robin Sid tai vaikka Tehe Olawale.

Ps. edellinen LPS:n ja IFK Maarianhaminen panoksellinen ottelu käytiin syksyllä 2022, kun seurojen 2008-syntyneiden poikien joukkueet pelasivat karsinnassa paikasta Liiga etelään. LPS voitti otteluparin maalein 3-2.

Pps. Yleisön on ehdottomasti hyvä kiinnittää huomiota LPS:n ääneenkannattajiin. Vanhat parrat huutelevat nokkeluuksia pääkatsomosta ja P12-vetoinen junnumobi huutaa ja laulaa rumpujen kera milloin missäkin.

LUE LISÄÄ LIITTEENÄ OLEVASTA OTTELUENNAKOSTA JA KAUSIJULKAISUSTA

Liitetiedostot