Avauspotkun tunnelmia viime viikonlopulta ja vuoden 2022 palkitut

Kiitos kaikille avauspotkussa mukana olleille. Tunnelma oli rento ja oli hienoa nähdä tupa täynnä ihmisiä.

Tilaisuudessa saimme ilon ja kunnia myös jakaa tunnustuksia kauden 2022 osalta. Lista palkituista perusteluineen alla.

Vuoden valmentaja – Jussi Kekäläinen, LPS T11/12

”Tytöt kehittyy, kasvaa ja pelaa hymy huulilla Jussin opastuksessa. Hyvän valmentajan tunnistaa, kun käy katsomassa joukkueen harjoittelua, jos ilmapiiri vaikuttaa keskittyneeltä, iloiselta ja vapautuneelta, on todennäköistä, että joukkueella on hyvä valmentaja. Jussin joukkue vaikuttaa juuri tällaiselta. Joukkueen ja pelaajien eteenpäinmenosta todistakoon Helsinki Cupin voittopokaali.”

Vuoden joukkueenjohtaja – Pekka Varmanen, LPS naisten edustus

”Pekka tekee kaikkensa joukkueen eteen. Vaikka välillä räiskyy ja joukkueen sakkokassa täydentyy, niin kaikki tietävät aina, että asiat tehdään joukkueen eteen ja pelaajien hyvinvoinnin varmistamiseksi.”

Vuoden rahastonhoitaja – Filip Scheperjans, LPS P14

”Vuoden rahastonhoitaja voidaan kuvailla, tarkaksi osaavaksi, hyväksi aikatauluttajaksi ja yhteistyökykyiseksi.”

Vuoden huoltaja – Anna Kurikka, LPS P09 ja LPS P12

”Iso huoltovastuu kahdessa joukkueessa. Huoltaa ja huolehtii niin pelaajista kuin tavaroistakin. Organisoinut P2012 joukkueen huoltotiimin kauden aikana. Anna tekee huoltotiimiensä kanssa merkityksellistä ja tärkeää työtä nuorten urheiluharrastuksen mahdollistamiseksi.”

Vuoden joukkue – LPS P08

”Joukkue, jolla ei vaikuta olevan pelillisiä rajoja. Kausi aloitettiin ykkösessä ja syksyllä pelattiin liigaa. Liigassa paikka säilyi karsintojen kautta ja ensi kaudella näemme ensimmäisen LPS:n joukkueen, joka pelaa koko kauden liigassa. Mikä olisi seuraava ensimmäinen, koska historiaa tämä joukkue on tottunut tekemään.”

Vuoden nuori valmentaja – Patrik Sadenharju, LPS P11 vihreät

”Nuori mies isossa vastuussa. Pelaajat, valmennustiimi, vanhemmat – kaikki hyväksyvät ja ihailevat toimintaa. Hieno ote nuoriin pelureihin, jalkapalloon ja pelureiden vanhempiin. Toivottavasti saamme nauttia tästä alussa olevasta valmennusurasta vielä pitkään.”

Vuoden ilmiö – LPS P08 koko ikäluokka

”Vuoden ilmiöksi valitaan koko 08-ikäluokka. Perusteluina menestys kentällä, innovatiivisuus ja menestys pelaajarekrytoinnissa. Kentällä joukkue tehnyt LPS historiaa kerta toisensa jälkeen. Halliolosuhteiden ja ison kentän turnausten puuttuessa joukkueen taustat ajattelevat laatikon ulkopuolelta ja järjestävät itse tapahtumat Järvenpäässä, Eerikkilässä, Nummelassa… missä ikinä tarvittavat vastustajat ja olosuhteet ovat. Teini-ikään tullessa suomalaisten lasten liikuntaharrastus tilastojen mukaan romahtaa, varsinkin seuratoimintaan osallistuminen. 08 osoittaa tilastojen olevan vain tilastoja ja iässä, jossa pitäisi kärsiä vakavasta drop-outista kasvatetaan pelaajamääriä. LPS P08 on merkittävä helsinkiläinen ikäluokkansa joukkue niin menestyksellä, toiminnalla kuin pelaajamäärälläkin mitaten.”

Vuoden vapaaehtoinen – Jussi Saarinen, LPS P11

”Hyvin toimiva tiimi tarvitsee hyviä, sitoutuneita ja innostuneita jäseniä. Jussi Saarinen on hyvä, sitoutunut ja innostunut hyvin toimivan tiimin jäsen. Jussi on tehnyt vuosia pyyteetöntä työtä joukkueen ja seuran parhaaksi. Kun tarvitaan apua, Jussin käsi nousee usein pystyyn vaikka avun tarve kohdistuisi oman lapsen peli- tai treeniryhmän ulkopuolelle. Lukemattomia merkityksellisiä tunteja vapaaehtoistyötä.”

Vuoden vapaaehtoistiimi – LPS P/T15 vanhemmat

”Monien hienojen ja toimivien tiimien joukosta nostetaan LPS P/T 2015 joukkueen vanhempien yhteishenki ja tekemisen meininki esille. Vuosiluokan 2015 vielä alussa oleva taival joukkueena on saanut lentävän lähdön. Taustalla on innokkaita tekijöitä, apukäsiä riittää niin valmennukseen kuin talkoisiinkin. Tässä joukkueessa tehdään mieluummin vähän yli kuin jätetään vajaaksi. Mikä parasta taustat muistavat myös huolehtia omasta yhteishengestään ja jaksamisestaan järjestämällä aktiivisten vanhempien omia illanviettoja.”

Vuoden miespelaaja – Topi Rihtniemi, LPS miesten edustus

”Vuosia joukkueen runkopelaajiin kuulunut ja verkkoja 155 kertaa LPS:n paidassa venytellyt Topi Rihtniemi pelasi yhden elämänsä kausista tänä vuonna. 32 maalia 21 ottelussa ei jättänyt ketään kylmäksi.”

Vuoden naispelaaja – Siiri Aho, LPS naisten edustus

”Esimerkillinen joukkuepelaaja, joka ottaa koppeja palloista kentällä ja joukkueen sekä seuran asioista kentän ulkopuolella.”

Vuoden hallituksen jäsen – Kaisa Arrateig

”Päätoimisten työntekijöiden valinta vuoden hallituksen jäseneksi. Kaisa hoitaa varapuheenjohtajan tehtävät mallikkaasti, itsekin ammattivalmentajana ymmärtää valmentajan ja seuratyöntekijän arkea, on aktiivinen, avulias ja kannustava. Kaisa myös sparraa valmentajia ja tuo arvokasta näkemystä toisen lajin ja maailman huipulle tähtäävän toiminnan parista. Arvokas lisä LPS:n toimijoihin.”

LPS all stars sai myös lisää jäseniä kunniakkaaseen joukkoonsa.

Matti Varjonen

”Tärkeä yhteisön jäsen, joka on ollut pitkään merkityksellinen osa useamman joukkueen valmennusta ja vapaaehtoisorganisaatiota. Onneksemme työ jatkuu ja all stars valinnasta huolimatta löydämme Matin taas ensi viikolla kentältä.”

Jouni Leino

”Jounista sanottua – Tärkein yksittäinen LPS-ihminen. Mikään seura ei pärjää ilman pitkäaikaisia tukipilareita. Jouni ei ehkä ole näkyvimmissä rooleissa, mutta hoitaa suurella sydämellä ja hyvällä huumorilla huoltajan, kannattajan tai ihan minkä vain roolin mihin tekijää tarvitaan monessa joukkueessa. Kiitos Jouni!”