LPS Jalkapallokoulu

JALKAPALLOKOULU ALOITETAAN TOUKOKUUSSA!

Jalkapallokoulu 2021 - Futista kortteleissa

Jotta mahdollisimman monella futiskouluikäisellä on helppo mahdollisuus osallistua ja tutustua jalkapallon saloihin, kentät on valikoitu siten, että suurin osa laajasalolaisista asuu alle kilometrin säteellä kentästä.

Korttelifutiskoulu on tarkoitettu vuosina 2014 ja 2015 syntyneille tytöille ja pojille.

Korttelifutiskoulun opetussuunnitelmasta vastaavat LPS:n ammattivalmentajat ja ohjelma on jokaisella kentällä sama. Ohjauksesta vastaavat pääosin ammattilaisorganisaation tukemat LPS:n nuoret valmentajat ja valmentajakaksikot.

Korttelifutiskoulussa on 9 harjoituskertaa, joista viisi on keväällä ja 4 syksyllä.
Kevään toimintakausi alkaa 17.5. ja päättyy 17.6.
Syksyn toiminta toteutetaan ajalla 2.8.-26.8..

Futiskoulun hintaan 55 euroa, sisältyy futiskoulupaita ja kaikki harjoitukset.

Futiskoulu pyritään toteuttamaan viidellä kentällä, jotka ovat Stansvikin nurmi, Uimarannan nurmi, Kultapossupuisto, Kanavamäen kenttä sekä Herttoniemenrannan liikuntapuiston hiekka. Korttelifutiskoulun paikat ja ajat

Jalkapallokoulu on hyvä tapa kokeilla jalkapalloharrastusta ja tulla mukaan hauskaan joukkuetoimintaan.

Ilmoittautuminen täältä

Laajasalon palloseuran vuonna 2016 syntyneiden joukkue aloittaa toimintansa kesän 2021 alussa. Vuosina 2014 ja 2015 syntyneille on seurassamme jo erinomaisesti toimivat joukkueet, jotka ottavat mielellään lisää innokkaita lapsia toimintaan, joko jalkapallokoulun kautta tai ilmoittautumalla suoraan joukkueisiin.

Kaikkien joukkueiden yhteystiedot löytyvät täältä >>

Korttelifutiskouluun liittyviin kysymyksiin vastaa valmentaja Veera Ronkainen veera@laajasalonpalloseura.fi

MITEN KORTTELIFUTISKOULU EROAA JOUKKUETOIMINNASTA?

Korttelifutiskoulun on tarkoitus olla mahdollisimman matalan kynnyksen keino tutustua upeaan lajiin nimeltä jalkapallo. Korttelifutiskouluun ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa sinne onkin hyvä tulla kokeilemaan maistuuko futis, jos maistuu voi koulun jälkeen tai futiskoulun aikana liittyä myös joukkueeseen.

Siinä missä joukkuetoiminnassa pyrimme harjoittelemaan niin laadukkaissa olosuhteissa kuin se suinkin on mahdollista, on korttelitoiminnassa tavoitteena tuoda treenit lähelle koteja. Joukkuetoiminnassa harjoitteluolosuhteiden laadukkuus tarkoittaa sitä, että yleensä olosuhteista joudutaan myös jonkin verran maksamaan. Korttelifutiksessa saatamme treenata lähihiekalla tai puistonurmella, toisaalta saamme pidettyä osallistumiskynnyksen matalana myös hinnan osalta, koska emme maksa olosuhteista.

Valmennuksessa korttelifutiskoulu on joukkuetoiminnassa mukana oleville nuorille apuvalmentajillemme paikka, jossa he pääsevät ensimmäistä kertaa kokeilemaan vastuuvalmentajuutta. Yleensä pyrimme siihen, että valmennuksesta vastaa yhden nuoren sijaan nuorekas kaksikko. Valmennussuunnitelman tekee kuitenkin seuramme ammattivalmentajat. Joukkuetoiminnassa valmentajat ovat yleisesti ottaen kokeneempia ja koulutetumpia. Molemmissa toiminnoissa vastuuvalmentajat tarvitsevat hyvän harjoituksen vetämiseksi äitien ja isien apua.

LPS:n joukkueilla on tasaisin väliajoin futarin juhlapäiviä, eli pelipäiviä. Korttelifutiksen alustavassa suunnitelmassa ei ole pelipäiviä.

Joukkuetoiminnan tavoite on kauempana tulevaisuudessa ja siksi se on myös jonkin verran paremmin organisoitunut yksikkö, kuin vain hetkeksi yhteen kietoutunut ryhmä jalkapallokoululaisia.

Viimeinen ja kaikkein merkittävin ero joukkuetoiminnan ja korttelifutiskoulun välillä on se, että korttelifutis kestää yhdeksän kesäisen viikon ajan, joukkuetoiminta sen sijaan jatkuu pelaajan ja perheen niin halutessa aina aikuisikään asti. Tai juuri niin kauan kuin laji tuntuu kiehtovalta. Siinä missä korttelifutiksessa saa pienen maistiaisen herkusta, opitaan joukkueessa lopulta tekemään herkkuja itse.