LPS Jalkapallokoulu

Jalkapallokoulu 2020 - Futista kortteleissa

JALKAPALLOKOULU ALOITETAAN KESÄKUUN ALUSSA!

Kiinalaisessa kalenterissa elämme rotan vuotta, suomalaisessa jalkapallossa olemme siirtyneet Riven johdolla Pukin vuoteen. Historiallisen miesten maajoukkueen EM-kisapaikan kunniaksi päätimme Laajasalon Palloseurassa tuoda jalkapallokoulun pihoille ja leikkikentille, lapsien ja perheiden omiin ympäristöihin. Ehkäpä Tulevaisuuden Lodit, Soirit ja Hyyryset löytyvät juuri teidän pihapiiristä. Vaikka kisat siirtyivät vuodella eteenpäin, järjestetään Laajasalon Palloseuran jalkapallokoulu vuonna 2020 kortteilifutiskouluna viidellä eri lähikentällä.

Jotta mahdollisimman monella futiskouluikäisellä on helppo mahdollisuus osallistua ja tutustua jalkapallon saloihin, kentät on valikoitu siten, että suurin osa laajasalolaisista asuu alle kilometrin säteellä kentästä. Kentiksi on tällä kertaa valikoitu: Poikkilaakson koulu, Kultapossupuiston kenttä, Köökarin kenttä/Stansvik, Vanhanväylänpuisto (Tammisalo) ja Kanavamäki.

Korttelifutiskoulu on tarkoitettu vuosina 2013 ja 2014 syntyneille tytöille ja pojille. Korttelifutiskoulun hinta on 40€. Osallistumismaksuun sisältyy T-paita ja valmennus.

Korttelifutiskoulu kokoontuu kerran viikossa kullakin lähikentällä kuuden viikon ajan. Kolme viikkoa touko-kesäkuussa ja kolme elokuussa. Ensimmäinen harjoitus pidetään 1.6. alkavalla viikolla ja kevään viimeinen 15.6. alkavalla viikolla. Elokuun treenit pidetään 10.8. ja 27.8. välisenä aikana. Korttelifutiskoulupäiviä ovat maanantai, tiistai ja torstai. Harjoitukset alkavat aikaisintaan kello 17 ja loppuvat viimeistään kello 19.

Korttelifutiskoulun opetussuunnitelmasta vastaavat LPS:n ammattivalmentajat ja ohjelma on jokaisella kentällä sama. Ohjauksesta vastaavat pääosin ammattilaisorganisaation tukemat LPS:n nuoret valmentajat ja valmentajakaksikot.

ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ LINKISTÄ

Korttelifutiskoulun paikat ja ajat

Jalkapallokoulu on hyvä tapa kokeilla jalkapalloharrastusta ja tulla mukaan hauskaan joukkuetoimintaan.

Laajasalon palloseuran vuonna 2015 syntyneiden joukkue aloittaa toimintansa kesäkuussa 2020. Vuosina 2013 ja 2014 syntyneille on seurassamme jo erinomaisesti toimivat joukkueet, jotka ottavat mielellään lisää innokkaita lapsia toimintaan, joko jalkapallokoulun kautta tai ilmoittautumalla suoraan joukkueisiin.

Kaikkien joukkueiden yhteystiedot löytyvät täältä >>

Korttelifutiskouluun liittyviin kysymyksiin vastaa toiminnanjohtaja Juha Tikander, 0503747303 tai juha@laajasalonpalloseura.fi

MITEN KORTTELIFUTISKOULU EROAA JOUKKUETOIMINNASTA?

Korttelifutiskoulun on tarkoitus olla mahdollisimman matalan kynnyksen keino tutustua upeaan lajiin nimeltä jalkapallo. Korttelifutiskouluun ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa sinne onkin hyvä tulla kokeilemaan maistuuko futis, jos maistuu voi koulun jälkeen tai futiskoulun aikana liittyä myös joukkueeseen.

Siinä missä joukkuetoiminnassa pyrimme harjoittelemaan niin laadukkaissa olosuhteissa kuin se suinkin on mahdollista, on korttelitoiminnassa tavoitteena tuoda treenit lähelle koteja. Joukkuetoiminnassa harjoitteluolosuhteiden laadukkuus tarkoittaa sitä, että yleensä olosuhteista joudutaan myös jonkin verran maksamaan. Korttelifutiksessa saatamme treenata lähihiekalla tai puistonurmella, toisaalta saamme pidettyä osallistumiskynnyksen matalana myös hinnan osalta, koska emme maksa olosuhteista.

Valmennuksessa korttelifutiskoulu on joukkuetoiminnassa mukana oleville nuorille apuvalmentajillemme paikka, jossa he pääsevät ensimmäistä kertaa kokeilemaan vastuuvalmentajuutta. Yleensä pyrimme siihen, että valmennuksesta vastaa yhden nuoren sijaan nuorekas kaksikko. Valmennussuunnitelman tekee kuitenkin seuramme ammattivalmentajat. Joukkuetoiminnassa valmentajat ovat yleisesti ottaen kokeneempia ja koulutetumpia. Molemmissa toiminnoissa vastuuvalmentajat tarvitsevat hyvän harjoituksen vetämiseksi äitien ja isien apua.

LPS:n joukkueilla on tasaisin väliajoin futarin juhlapäiviä, eli pelipäiviä. Korttelifutiksen alustavassa suunnitelmassa ei ole pelipäiviä.

Joukkuetoiminnan tavoite on kauempana tulevaisuudessa ja siksi se on myös jonkin verran paremmin organisoitunut yksikkö, kuin vain hetkeksi yhteen kietoutunut ryhmä jalkapallokoululaisia.

Viimeinen ja kaikkein merkittävin ero joukkuetoiminnan ja korttelifutiskoulun välillä on se, että korttelifutis kestää kuuden kesäisen viikon ajan, joukkuetoiminta sen sijaan jatkuu pelaajan ja perheen niin halutessa aina aikuisikään asti. Tai juuri niin kauan kuin laji tuntuu kiehtovalta. Siinä missä korttelifutiksessa saa pienen maistiaisen herkusta, opitaan joukkueessa lopulta tekemään herkkuja itse.