Toimintakulttuuri

 

1. Urheilun pelisäännöt

Joukkueet laativat vuosittain ennen pelikauden alkua Urheilun Pelisäännöt:

 1. Vanhempien ja joukkueenjohdon välille (lähetettävä vuosittain sähköisellä lomakkeella 31.3. mennessä piirin ohjeiden mukaan)
 2. Pelaajien ja joukkueenjohdon välille (jäävät vain seuran ja joukkueen käyttöön)

HUOM! Pelisääntöjen solmiminen on edellytys piirin sarjoihin osallistumiselle. Pelisääntöjen laatiminen on pakollista leikki- ja kaverimaailman joukkueilla ja suositus tulevaisuusmaailman joukkueilla.

Urheilun Pelisääntöjen tavoitteena on synnyttää keskustelua lasten urheilun arvoista, toimintaperiaatteista ja käytännöistä.

Pohjatyön vanhempainkokoukseen sääntöjen laatimiseksi valmistelee joukkueenjohtaja ja vastuuvalmentaja yhdessä. Vanhempainkokouksessa keskustellaan asioista ja sovitaan yhteisesti vanhempien ja joukkueenjohdon säännöistä.

Keskustellaan mm.

 • Miten jaamme peliajan pelaajien kesken kauden aikana?
 • Miten ja millä perusteella pelaajia palkitaan?
 • Joukkueen menestyminen vs. yksilöiden kehittyminen?
 • Miten huomioimme lahjakkaimmat ja innokkaimmat?
 • Ovatko eri toimijoiden roolit selvät (vanhemmat, valmentajat, pelaajat, huoltajat jne.)?
 • Mitkä ovat joukkueemme tavoitteet?
 • Paljonko toiminta saa maksaa? Miten toimitaan mahdollisten maksuvaikeuksien kohdatessa?
 • Leikinomaisuus, tasavertaisuus ja kilpailullisuus omassa joukkueessamme?
 • Savuttomuus ja päihteet? Kiroilun nollatoleranssi?
 • Riittävä liikunnan ja harjoittelun määrä?
 • Urheilijan elämänrytmi? 

Pelaajien ja joukkueenjohdon väliset säännöt sovitaan nuorimpien ikäluokkien kanssa vanhempainkokouksessa yhdessä vanhempien kanssa, mutta käydään pelaajien kanssa läpi harjoituksissa. Vanhempien ikäluokkien kanssa pelisääntöjen laatimiseen osallistuu ainoastaan pelaajat ja joukkueen toimihenkilöt.


Pelaajat

 • Noudattaa yhteisesti sovittuja sääntöjä harjoituksissa ja joukkueen tilaisuuksissa
 • Hoitaa koulutyön hyvin
 • Muistaa edustavansa seuraa harjoituksissa ja peleissä. Pelimatkoilla käyttäytyy hyvin.
 • Noudattaa valmentajien ja muiden joukkueen toimihenkilöiden ohjeita
 • Muistaa että omatoiminen harjoittelu on välttämätöntä jos haluaa kehittyä jalkapalloilijana

 

Vanhemmat

 • Toimii yhteistyössä seuran hyväksi
 • Olla innostuneita ja kiinnostuneita lapsensa harrastuksesta
 • Antaa valmentajalle työrauhan sekä treeneissä että peleissä
 • Noudattaa yhdessä sovittuja pelisääntöjä
 • Järjestää lapsille asian mukaiset varusteet (jalkapallokengät, säärisuojat)
 • Huolehtii tai pyytää lastansa huolehtimaan itse poissaoloilmoituksista valmentajalle tai joukkueenjohtajalle
 • Hankkii mahdollisuuksien mukaan sponsoreita joukkueelle ja osallistuu joukkueen varainhankintatapahtumiin

Lisätietoa Urheilun pelisäännöistä löytyy täältä >>

 

2. Varusteet

Jokainen joukkue vastaa itse omista varustehankinnoistaan. Laajasalon palloseuralla on varustesopimus Stadium teamsalesin kanssa. LPS seuramallisto löytyy seuran kotisivuilta oikeasta sivupalkista Stadium-logon takaa.

Seuramalliston hinnat eivät sisällä seuralogon painatusta. Painatukset laskutetaan erikseen erillisen hinnaston mukaisesti. Hinnasto löytyy kuinka tilata -osiosta.

Teamsalesista saa pyydettäessä sovituskappaleet tilattavista vaatekappaleista. Muista varata sovituskappaleet ennen niiden noutoa. Stadiumin yhteystiedot ja varusteiden tilauskaavake löytyy seurakuvaston liitteenä kotisivuiltamme. Toimitusajat ovat melko pitkiä ruuhka-aikoina, joten muistakaa tilata tarvittavat varusteet ajoissa!

2.1 Peliasu

Laajasalon palloseuran pelaajien peliasu on Adidaksen. Pelipaita on lyhythihainen Adidas Tabela ja väriltään vihreä.

Pelishortsit ovat Adidas Parma ja värinä musta. Pelisukat ovat joko Adidas Milano sock tai Adidas Adisock ja väriltään vihreät. Vieraspelipaidan väri on valkoinen.

2.2 Uusien joukkueiden varustepaketit

Uusi aloittava LPS-juniorijoukkue saa seuralta aloituspaketin. Paketti sisältää harjoitusliivejä, kartioita, pallopumpun, pillin ja huoltolaukun sisältöineen. 

Varustepaketti luovutetaan aloittavalle joukkueelle viimeistään ensimmäisissä virallisissa harjoituksissa.

2.3 Joukkuekohtaisesti pakollisia varusteita ja harkinnanvaraisia varusteita

On tärkeää että joukkueet näyttävät heti toiminnan alusta saakka yhtenäiseltä. Yhtenäinen varustus vähentää epätasa-arvoa ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Pakolliset varusteet tulee sitoa kausimaksuun, jotta niiden hankinta ei ole kiinni pelaajan vanhempien maksuhalukkuudesta.

Seurakuvastosta voivat joukkueet itse vapaasti valita mitä varusteita sisällyttävät pakollisten varusteiden lisäksi omaan varustevalikoimaansa. Harkinnanvaraiset varusteet voidaan tehdä erillistilauksina ja niiden maksut laskutetaan kausimaksun ulkopuolelta ellei toisin joukkueen kokouksessa sovita.


5-6 -vuotiaiden varusteet (joukkueen 1. toimintavuosi)

Pakollisena hankintana pelaajille on treenipaita ja peliasu, joka sisältää vihreän lyhythihaisen LPS pelipaidan, shortsit sekä sukat. Pelipaitaan painetaan pelinumero selkään ja LPS logo rintaan. Ensimmäiseen pelipaitaan sallitaan pelaajien etunimen painaminen selkään. Tämän pelipaidan saa pelaaja pitää vaikka lopettaisi pelaamisen seurassa.

Harkinnanvaraisia varusteita nuorille aloittaville pelaajille ovat mm. reppu, pitkähihainen treenipaita, treenihousut tms. Valmentajille ensimmäisenä vuonna kuuluu seuran tarjoamaan aloituspakettiin treenipaidat (maksimissaan 5 kpl). Harkinnanvaraisena asusteena toimihenkilöille tuuli-/sadetakki tai collegeasu.


6-7 -vuotiaiden varusteet (joukkueen 2. toimintavuosi)

Pakollisena hankintana treenihousut, pitkähihainen treenipaita. Harkinnanvaraisia varusteita pelaajille ovat mm. tuuli- / sadetakki, reppu, laukku tms.

Valmentajille hankitaan tuuli-/sadetakki tai valmentajan toppatakki.


7-8 -vuotiaiden varusteet (joukkueen 3. toimintavuosi)

Harkinnanvaraisena hankintana vieraspelipaita (Tabela valkoinen), talvitakki, reppu tai isompi laukku esim. matkaturnauksia varten.

8-9 -vuotiaiden varusteet (joukkueen 4. toimintavuosi)

Pakollisena varusteena valkoinen Tabela vieraspelipaita. Pelipaitaan painetaan pelinumero selkään ja LPS logo rintaan. Tähän pelipaitaan ei saa painattaa pelaajien nimiä.

2.4 Varusteiden kierrätys ja jälleenmyynti

Edellä mainituilla pakollisilla varusteilla pärjää joukkue pitkälle. Liian pieneksi käyneitä varusteita vaihdetaan sopivampiin aina järkevin väliajoin. Pelipaitoihin, lukuun ottamatta ensimmäistä paitaa, ei saa painattaa pelaajien nimiä. Tämä syystä että paita jää joukkueelle jos pelaaja lopettaa pelaamisen.

Joukkueella on hyvä olla muutama varapaita, jotta uudet aloittavat pelaajat pääsevät nopeasti mukaan toimintaan.

Kun olette tekemässä esimerkiksi pelipaitahankintoja, kannattaa aina kysyä olisiko jollain vanhemmalla ikäluokalla tarjota pieneksi käyneitä kokonaisia pelipaitasarjoja. Yleensä ainakin vieraspelipaidat jäävät suhteellisen pienelle käytölle ja siksi ovat erittäin hyviä jälleenmyyntiarvoltaan.

Laajasalon palloseuralla on oma suljettu Facebook –ryhmänsä tavaroiden kierrättämiseen (Laajasalon palloseuran futiskirppis). Ryhmän jäsenet voivat kutsua ryhmään uusia jäseniä. Ryhmässä voi kierrättää seuran asuja, jalkapallokenkiä, säärisuojia jne.
 

2.5  Viirit, liput ja fanitavarat

Seuran fanituotteet ovat siirtyneet Pelikamat.net verkkokauppaan. Verkkokaupassa on viirejä ja lippuja myytävänä joukkueille.

Verkkokaupassa on myynnissä myös t-paitoja, lippiksiä, pipoja, kaulahuiveja, viirejä, pinssejä, kasseja, mukeja ja lippuja. Ajankohtaiset hinta- ja saatavuustiedot löytyvät pelikamat.net verkkokaupasta täältä.
 

Paluu joukkuetoiminta pääsivulle.

Yhteistyössä