Lasten ja nuorten pelit alkavat, aikuiset pääsevät harjoittelemaan

Julkaistu: 17.05.2021 16:03

Kaupungin ja Palloliiton ohjeistus mahdollistaa otteluiden pelaamisen sekä kaupungin että seuran omilla kentillä. Pitkään odotettu pelikausi siis alkaa Laajasalossakin. Jotta pelikausi myös jatkuu on muistettava järjestää ottelut vastuullisesti ja tereysturvallisesti.

Viikon ottelut Laajasalossa

Sarjatoiminta

• 13-vuotiaiden (2008 syntyneet) ja nuorempien kilpailutoiminta voidaan aloittaa ma 17.5. alkaen aseteltujen otteluohjelmien mukaan, jotka löytyvät Palloliiton etusivuilta Tulospalvelusta. Vielä saattaa olla kuntakohtaisia tai sairaanhoitopiirin asettamia rajoituksia, jotka pelaamisen estävät. Mikäli tällaisia pelejä löytyy otteluohjelmista ne asetellaan uudelleen. Lasten (11v ja nuoremmat) pelit lähtökohtaisesti peruutetaan eikä niitä tarvitse siirtää.

• Muut sarjat päästään toivottavasti aloittamaan kesäkuussa ohjelmien mukaan.  Niitä on joukkueiden keskinäisellä sopimuksella mahdollisuus siirtää toukokuulle, jos se on rajoitusten mukaan sallittua.

Harjoittelu

• Vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella LPS:n omilla kentillä sekä Helsingin kaupungin sisä- ja ulkokentillä-
  • Vuonna 2000 ja aiemmin syntyneet voivat harjoitella LPS:n omilla kentillä sekä Helsingin kaupungin ulkokentillä 17.5. alkaen. Harjoittelussa tulee noudattaa terveysturvaohjeistusta.

Harjoituspelit

• Kaikki pelitoiminta on järjestettävä alla olevan terveysturvaohjeistuksen mukaisesti.
  • Vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet voivat pelata seuran sisäisiä harjoitusotteluita LPS:n omilla kentillä.
  • Kaupungin kentillä seuran sisäisiä harjoitusotteluita voi järjestää 17.5. alkaen.
  • Vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet voivat pelata harjoitusotteluita eri seurojen joukkueita vastaan seuran omilla kentillä 15.5. alkaen.
  • Vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet voivat pelata harjoitusotteluita eri seurojen joukkueita vastaan kaupungin kentillä 17.5. alkaen.

Ohjeistus Laajasalon tekonurmella Laajasalon nurmella pelattavia otteluita varten (Ohjeet voimassa toistaiseksi)

Yleisiä ohjeita:

• Otteluun ei saa tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään oireita.
  • Joukkueet eivät käytä pukukoppeja.
  • Valmennustiimin tulee pitää maskia ottelun aikana. (vastuuvalmentaja saa olla ilman maskia ohjeistaakseen)
  • Pelaajat voivat lämmitellä ja pelata ilman kasvomaskia – yli 12v vaihdossa olevat pelaajat pitävät kasvomaskia vaihdossa olemisen aikana.
  • Vain joukkueisiin kuuluvat pelaajat, toimihenkilöt ja seuran toimihenkilöt voivat olla kenttäalueella ottelun aikana.
  • Tarvittaessa kenttäalue voidaan rajata puolikkaaksi.
  • Joukkueeseen kuuluvat loukkaantuneet pelaajat ovat selkeästi erillään omasta joukkueesta (esim. toisella puolella katsomoa).
  • Joukkueiden ”vaihtopenkkialueet” ovat selkeästi erillään toisistaan (tämä helpottaa huomattavasti kohtaamisten välttämistä muihin kuin joukkueen omiin henkilöihin) .
  • Vanhemmat ja/tai muut katsojat voivat halutessaan seurata ottelua kenttäalueen ulkopuolelta (aitojen ulkopuolelta).
  • Joukkueenjohtajien /valmentajien tulee informoida pelaajia ja pelaajien vanhempia otteluiden järjestelyistä vielä erikseen.

Ennen ottelua

• Joukkueet voivat tulla kenttäalueelle vain omalla vuorolla sitten, kun edelliset joukkueet ovat poistuneet kentältä. Ryhmät/joukkueet eivät saa kohdata muita ryhmiä/joukkueita.
  • Oman joukkueen kesken, ei tule järjestää pitkäkestoista ottelupalaveria ja lyhyen ottelupalaverin aikana pelaajat pitävät riittävän etäisyyden toisiinsa ja varsinkin toiseen joukkueeseen.
  • Ottelua ennen tapahtuva lämmittely tulee tehdä joko kenttäalueen ulkopuolella, lämmittelyalueella tai mikäli kenttä on tyhjä, sen voi toteuttaa kentällä erillään toisesta joukkueesta.

Ottelun aikana

• Vaihtopelaajat ovat riittävillä etäisyyksillä toisistaan ottelun aikana.
  • Lämmittelevien pelaajien tulee valmistautua ”omalla puolella” kentän päädyssä.
  • Yli 12v vaihdossa olevien pelaajien tulee pitää kasvomaskia ottelun aikana.

Ottelun jälkeen

• Joukkueet poistuvat ripeästi pelivuorolta. Muiden ryhmien/joukkueiden kohtaamista tulee välttää.