Laajasalon Palloseuran päivitetyt koronaohjeet

Laajasalon Palloseuran päivitetyt koronaohjeet
PÄIVTETTY 3.3.2021

Laajasalon Palloseuran päivitetyt koronaohjeet 3.3.2021

Aluehallintovirasto ja Helsingin kaupunki ovat päättäneet 26.2.2021 uusista koronarajoituksista.

Harjoittelua koskevat rajoitukset ovat voimassa 1.–14.3.2021 ellei toisin mainita. Rajoituksiin ja niiden tulkintoihin mahdollisesti tulevia täsmennyksiä seurataan ja muutoksista tiedotetaan erikseen.

ALLE 12-VUOTIAAT (2008 SYNTYNEET JA NUOREMMAT)

Toiminta jatkuu, mutta harjoituksissa on pyrittävä välttämään lähikontakteja. Joukkueet voivat harjoitella sekä LPS:n omilla kentillä (Hertta ja Ilomäki) että Helsingin kaupungin tiloissa (pallomylly, koulujen salit sekä ulkokentät). Muiden yksityisten tilojen omistajat päättävät itse tilojensa käytöstä.

Harjoitusryhmän koko ei saa ulkotiloissa ylittää 50 henkilöä ja sisätiloissa 10 henkilöä.

Harjoitusryhmät tulee pyrkiä pitämään mahdollisimman samoina.

Harjoitukset on järjestettävä ilman lähikontakteja. Lähikontakteja ovat:

1. fyysinen kontakti
  2. oleskelu kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan

Harjoittelu on suunniteltava siten, että lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää tai niiden määrä minimoida. Lähiviikot siis keskitymme henkilökohtaiseen taidon kehittämiseen, kaikenlaista pelaamista tai kamppailua tulee harjoituksissa välttää. Varsinkin nuorissa ikäluokissa saattavat pelaajat välillä unohtaa ohjeistuksen ja halata tai painia, se on ymmärrettävää ja luonnollista, tavoitteena on kuitenkin kontaktien määrän minimoiminen.

12–20-VUOTIAAT

Joukkueet voivat harjoitella seuran omilla ulkokentillä, muiden yksityisten tilojen omistajat päättävät itse tilojensa käytöstä. Seuran Helsingin kaupungin tiloissa yli 12-vuotiaat eivät voi harjoitella.

Harjoitusryhmät tulee pyrkiä pitämään mahdollisimman samoina.

Harjoitukset on järjestettävä ilman lähikontakteja. Lähikontakteja ovat:

1. fyysinen kontakti

Harjoittelu on suunniteltava siten, että lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää tai niiden määrä minimoida. Lähiviikot siis keskitymme henkilökohtaiseen taidon kehittämiseen, kaikenlaista pelaamista tai kamppailua tulee harjoituksissa välttää. Varsinkin nuorissa ikäluokissa saattavat pelaajat välillä unohtaa ohjeistuksen ja ottaa fyysistä kontaktia, se on ymmärrettävää ja luonnollista, tavoitteena on kuitenkin kontaktien määrän minimoiminen.

YLI 20-VUOTIAAT

Kaikkea yli 20-vuotiaiden harrastetoimintaa koskeva keskeytys jatkuu 31.3.2021 saakka. Keskeytys koskee myös ulkokentillä tapahtuvaa harjoittelua.

__ __ __ __

Jotta eri harjoittelevat ryhmät eivät kohtaisi toisiaan, Hertalla ja Ilomäellä on noudatettava annettuja ohjeita ja harjoitteluaikatauluja.

• Harjoitus tulee aloittaa 5 minuuttia vuoron alkamisen jälkeen ja lopetettava 5 minuuttia ennen vuoron loppua.
  • Kentälle ei saa mennä ennen omaa vuoroa ja sieltä on poistuttava välittömästi harjoituksen päätyttyä.
  • Kenttäalueella ovat kerrallaan vain harjoittelevat pelaajat ja toiminnan kannalta välttämättömät toimihenkilöt.
  • Ylimääräisten henkilöiden oleskelu aitojen sisäpuolella ei ole harjoituksen aikana sallittua.

Harjoittelussa on noudatettava jo olemassa olevia ohjeita.

• Harjoituksiin ei saa tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään oireita.
  • Ohjaajien ja 12 vuotta täyttäneiden osallistujien tulee käyttää kasvomaskia sisätiloissa, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin kuin urheilusuoritusten aikana.
  • Harjoittelun tulee tapahtua vain oman ryhmän kesken. Ryhmät eivät saa kohdata missään vaiheessa.
  • Pukukoppien käyttö on harrastustoiminnassa edelleen kiellettyä.
  • Harjoituksissa on mahdollisuuksien mukaan pidettävä turvavälit myös jonottaessa ja tauoilla.

Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.

Ohjeistusta muutetaan tarvittaessa.