Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT –LPS ELOCUP 2017

Turnauksessa noudatetaan SPL:n Helsingin sääntöjä.

Sijoitus sarjassa määrittyy seuraavasti:

1. Saavutetut pisteet (voitto 3 pistettä, tasapeli 1 piste). Mikäli vähintään kaksi joukkuetta on tasapisteissä, ratkaistaan joukkueiden keskinäinen järjestys seuraavasti:
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero
  4. Keskinäisissä otteluissa tehtyjen maalien määrä
  5. Lohkopelien maaliero (jos lohkopelejä)
  6. Lohkopeleissä tehtyjen maalien määrä (jos lohkopelejä)
  7. Mikäli joukkueiden välille ei yllä olevalla menettelyllä saada eroa, ratkaistaan sijoitus arvalla.

Mahdollinen jatkopelien ratkaisu rangaistuspotkuin

Mikäli sunnuntain finaalipeleissä tilanne on varsinaisen peliajan päätyttyä tasan, ratkaistaan ottelu rangaistuspotkuin.

Kummastakin joukkueesta rangaistuspotkuun laukoo ensin kolme pelaajaa. Mikäli tilanne on tämänkin jälkeen tasan, jatketaan rangaistuspotkukilpailua vetäjä kerrallaan, kunnes ratkaisu on saatu. Mikäli mennään jatkorankkareille, on kaikkien pelaajien suoritettava rangaistuspotku, ennen kuin sama pelaaja voi suorittaa uuden rangaistuspotkun. Mahdollisella toisella rangaistuspotkukierroksella on pelaajien suoritusjärjestys taas vapaa. Erotuomari pitää kirjaa rangaistuspotkun suorittajista.

Vastalauseet

Mahdolliset vastalauseet on toimitettava turnaustoimistoon 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 € ja suoritetaan käteisellä vastalauseen jätön yhteydessä. Vastalausemaksu palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn päätöksestä ei voi valittaa. Mikäli vastalause koskee erotuomarin päätöksiä, tulee niistä ilmoittaa tuomarille heti ottelun päätyttyä. Vastalauseita kenttää tai varusteita kohtaan ei tutkita, ellei niistä ole tehty ilmoitusta tuomarille ennen ottelun alkua.

Punainen kortti

Punaisen kortin saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa turnauksen seuraavassa ottelussa. Erityisen törkeissä tapauksissa jurylla on tuomarin raportin perusteella mahdollisuus sulkea pelaaja myös pidemmäksi aikaa lopputurnauksesta. Joukkue saa kentältä poistosta huolimatta pelata kentällä täysilukuisena.

Peliasut

Mikäli joukkueilla on samanväriset peliasut, vierasjoukkue on velvollinen vaihtamaan peli-asun sellaiseksi, että joukkueet erottuvat kentällä selvästi.

Yli-ikäisyysluvat

Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat voimassa siten, että joukkueessa pelaavan enintään vuoden vanhemman pelaajan on kuuluttava joukkueeseen vakituisesti. Yli-ikäisten vahvistusten ottaminen ja kilpailullisen edun hakeminen tätä kautta on ehdottomasti kielletty. Enintään vuoden vanhempia yli-ikäisiä pelaajia saa olla kentällä kerrallaan kaksi pelaajaa.

Tuomarit

Tuomareina toimivat pääsääntäöisesti Laajasalon palloseuran pelinohjaaja koulutuksen saaneet juniorit.

Tulospalvelu

Tulospalvelu toimii turnaustoimiston yhteydessä, otteluohjelma ja tulokset ovat nähtävissä turnauksen ilmoitustaululla. Turnauspalvelu päivittyy myös nettisivuille.

Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin.