Turnausinfo ja säännöt

LPS:n 2002 syntyneiden poikien turnaus järjestetään jo kolmannen kerran Laajasalon urheilupuiston nurmella, osoitteessa Sarvastonkaari 23, 00840 Helsinki.

Turnaus on tarkoitettu ikäryhmälle E11 (2002 syntyneet). Turnauksessa pelataan kilpa- ja haastesarjat. Pelit pelataan 7 vs 7.

Turnauksen säännöt:

Peliaika

Peliaika kaikissa otteluissa on 2 x 15 minuuttia.

Pelikentät
Ottelut pelataan Laajasalon liikuntapuiston nurmikentällä, varakenttänä käytetään vieressä sijaitsevaa hiekkakenttää. Kenttäalueelle on merkitty kolme kenttää, joilla ottelut pelataan. Kenttien 1 ja 2 välissä saavat oleskella ainoastaan pelaajat ja joukkueiden toimihenkilöt, kaikkien katsojien ja kannustajien tulee ehdottomasti oleskella kenttien ulkolaidoilla. Joukkueiden vastuuhenkilöiden tulee muistuttaa kaikkia oman joukkueensa kannustajia asiasta – kielto on ehdoton!

Pelaajaluettelot
Kaikkien joukkueiden tulee jättää pelaajaluettelo ennen turnauksen alkua. Toivomuksenamme on, että kaikki joukkueet toimittavat pelaajaluettelon sähköpostitse viimeistään 20.8.2013 osoitteeseen joukkueenjohtaja02@ gmail.com. Pelaajaluetteloon merkittävä yhteyshenkilö ja puhelinnumero, josta yhteyshenkilön saa tarvittaessa kiinni turnausviikonlopun aikana.

Pelisäännöt
Ottelut pelataan Suomen Palloliiton Helsingin piirin E11 ikäluokan säännöillä seuraavin tarkennuksin. Haastesarja pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa. Kunkin lohkon kaksi parasta pelaavat sunnuntaina Haastesarjan sijoista 1-8 ja lohkon 3. ja 4. pelaavat sijoista 9-16. Sekä sijat 1-8 että sijat 9-16 ratkaistaan cup-periaatteella.

Kilpasarja pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa. Kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta ja kaksi parasta lohkokolmosta pelaavat sunnuntaina sijoista 1-8. Huonoin lohkokolmonen ja lohkojen neloset pelaavat sijoista 9-12. Sijat 1-8 ratkaistaan cup-periaatteella. Sijoista 9-12 pelaavat joukkueet pelaavat sunnuntaina eskenään yksinkertaisen sarjan jonka tulosten mukaan lopulliset sijoitukset määrittyvät.

Sijoitus lohkossa määrittyy seuraavasti:
1. Lohkossa saavutetut pisteet (voitto 3 pistettä, tasapeli 1 piste). Mikäli vähintään kaksi joukkuetta on lohkossa tasapisteissä, ratkaistaan joukkueiden keskinäinen järjestys seuraavasti:
2. Keskinäisten otteluiden pisteet
3. Keskinäisten otteluiden maaliero
4. Keskinäisissä otteluissa tehtyjen maalien määrä
5. Lohkopelien maaliero
6. Lohkopeleissä tehtyjen maalien määrä
7. Mikäli joukkueiden välille ei yllä olevalla menettelyllä saada eroa, ratkaistaan sijoitus arvalla.

Eri lohkojen kolmansien joukkueiden välinen järjestys määräytyy seuraavasti:
1. Lohkossa saavutetut pisteet (voitto 3 pistettä, tasapeli 1 piste)
2. Lohkopelien maaliero
3. Lohkopeleissä tehtyjen maalien määrä
4. Mikäli joukkueiden välille ei yllä olevalla menettelyllä saada eroa, ratkaistaan ylempiin jatkopeleihin menevä joukkue arvalla.

Mikäli sunnuntain cup-peleissä tilanne on varsinaisen peliajan päätyttyä tasan, ratkaistaan ottelu rangaistuspotkuin.
Kummastakin joukkueesta rangaistuspotkuun laukoo ensin kolme pelaajaa. Mikäli tilanne on tämänkin jälkeen tasan, jatketaan rangaistuspotkukilpailua vetäjä kerrallaan, kunnes ratkaisu on saatu. Rangaistupotkukilpailuun saavat osallistua pelin loppuessa kentällä olleet pelaajat. Mikäli mennään jatkorankkareille, on kaikkien kentällä olleiden seitsemän pelaajan suoritettava rangaistuspotku, ennen kuin sama pelaaja voi suorittaa uuden rangaistuspotkun. Mahdollisella toisella rangaistuspotkukierroksella on pelaajien suoritusjärjestys taas vapaa. Erotuomari pitää kirjaa rangaistuspotkun suorittajista.

Mahdolliset vastalauseet on toimitettava turnaustoimistoon 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 € ja suoritetaan käteisellä vastalauseen jätön yhteydessä. Vastalausemaksu palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn päätöksestä ei voi valittaa. Mikäli vastalause koskee erotuomarin päätöksiä, tulee niistä ilmoittaa tuomarille heti ottelun päätyttyä. Vastalauseita kenttää tai varusteita kohtaan ei tutkita, ellei niistä ole tehty ilmoitusta tuomarille ennen ottelun alkua.

Punaisen kortin saanut pelaaja on automaattisesti pelikiellossa turnauksen seuraavassa ottelussa. Erityisen törkeissä tapauksissa jurylla on tuomarin raportin perusteella mahdollisuus sulkea pelaaja lopputurnauksesta. Joukkue saa kentältä poistosta huolimatta pelata kentällä täysilukuisena.

Mikäli joukkueilla on samanväriset peliasut, niin vierasjoukkue on velvollinen vaihtamaan peli-asun sellaiseksi, että joukkueet erottuvat kentällä selvästi.

Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat voimassa siten, että joukkueessa pelaavan enintään vuoden vanhemman pelaajan on kuuluttava joukkueeseen vakituisesti. Yli-ikäisten vahvistusten ottaminen ja kilpailullisen edun hakeminen tätä kautta on ehdottomasti kielletty. Kilpasarjassa enintään vuoden vanhempia yli-ikäisiä pelaajia saa olla kentällä kerrallaan yksi pelaaja, haastesarjassa kaksi pelaajaa. Yli-ikäiset pelaajat on erikseen merkittävä pelaajaluetteloon ja pyydettäessä kyettävä todentamaan pelaajan kuuluminen joukkueen vakiopelaajiin.

Tulospalvelu
Tulospalvelu toimii turnaustoimiston yhteydessä, otteluohjelma ja tulokset ovat nähtävissä turnauksen ilmoitustaululla. Turnauspalvelu päivittyy myös nettisivuille

Tuomarit
Tuomareina toimivat Helsingin erotuomarikerhon tuomarit.

Palkitsemiset
Molempien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein ja pokaalein. Lisäksi joka joukkueesta palkitaan yksi tsempparipelaaja. Kunkin joukkueen tulee ilmoittaa palkittava pelaaja turnaustoimistoon viimeistään ennen viimeistä otteluaan. Palkinnot jaetaan viimeisen ottelun jälkeen järjestäjien ilmoittamassa paikassa.

Ruokailu
Turnausalueella palvelee koko turnauksen ajan hyvin varustettu buffetti, josta on saatavilla mm. makkaroita, sämpylöitä, leivonnaisia ja kahvia jne. Mikäli joukkueenne on tilannut etukäteen lounasruokailun, ruokailu tapahtuu lauantaina alla olevan aikatulun mukaisesti Laajasalon palloiluhallin kokoustilassa (2. krs). Sunnuntain ruokailuajat määräytyvät peliaikataulujen mukaisesti ja ne ilmoitetaan joukkueille lauantaina.

Ensiapu
Turnauksen aikana on järjestetty perus ensiapupalvelu, EA-piste löytyy kentän laidalta turnaustoimiston läheisyydestä. Joukkueet vastaavat ensisijaisesti itse pelaajiensa ensiavusta.

Pysäköinti
Pysäköinti tapahtuu Laajasalon liikuntapuiston alueella. Erilliset P-alueet on merkitty kyltein.

Kannustajan kannu
LPS 02 Syysturnauksessa palkitaan Kannustajan Kannulla se joukkue, jonka kannattajat luovat eniten tunnelmaa ja ovat positiivisimpia käyttäytymiseltään. Tällä haluamme kiinnittää positiivista huomiota kannustusjoukkoihin joiden saama huomio yleensä on negatiivista, kannustajat huomataan yleensä silloin kun katsomossa rähistään ja huudetaan tuomarille. Eli hyvä kannustusmeininki päälle, saa pukeutua ja miettiä kannustuslauluja valmiiksi, rytmiryhmätkin sallittuja. Kaikki rähinä ja negatiivinen huutelu omille pelaajille, vierasjoukkueen pelaajille ja ennen kaikkea tuomareille pois.

Turnausjärjestäjistä koostuva jury tekee päätöksen palkinnon saajasta su klo 13.00 mennessä ja palkinto jaetaan ko. joukkueen palkintojen jaon yhteydessä.

Muuta huomioitavaa
Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva pelipassi ja vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät ole vastuussa pelaajille tai turnausvieraille mahdollisesti sattuneista vahingoista tai tapaturmista. Turnauksen yhteydessä kaikilla pelaajilla kannustajineen on mahdollisuus nauttia myös muista isäntien järjestämistä palveluista kuten arpajaisista, pallotutkasta ja lähialueen upeista puitteista. Alueen välittömässä läheisyydessä on uimaranta, tenniskenttiä, golfkenttä ja leikkipuisto. Lisätietoja näistä voi kysellä turnauksen aikana kisatoimistosta.

Hienot LPS-mitalit valmistaa i-Koru

Mahdolliset tiedustelut
Vesa Väisänen, LPS 02 jojo joukkueenjohtaja02(a)gmail.com P. 050-320 9142
Sari Vilander, turnausvastaava sari.vilander(a)kolumbus.fi P. 040-090 8914
Yhteistyössä