LPS PÄIVÄKOTI- JA KOULUFUDIS


Laajasalon palloseura on tehnyt yhteistyötä Laajasalon alueen koulujen ja päiväkotien kanssa jo muutaman vuoden ajan aktiivisesti. Uskomme että yhteistyön kautta on mahdollista kehittää jalkapallon asemaa lähialueen kouluissa ja päiväkodeissa sekä näin saada toimintaamme mukaan uusia harrastajia.

Aiheesta lisää SPL:n sivuilla: koulu-ja päiväkotijalkapallo >>

KOULUFUDIS:

Keväästä 2011 lähtien LPS on järjestänyt Kaikki Pelissä- tapahtumia Laajasalon alueen ala-asteille. Kaikki Pelissä -tapahtumat ovat Palloliiton lanseeraama konsepti, jossa itse liikuntatapahtuman lisäksi koulujen opettajille jaetaan materiaalia tukemaan jalkapallon opetusta kouluissa.

Syksystä 2011 lähtien olemme järjestäneet yhdessä ala-asteen opettajien kanssa futisturnauksen ala-aste ikäisille pojille ja tytöille. Turnauksessa olivat olleet alusta saakka mukana Laajasalon peruskoulun, Tahvonlahden, Santahaminan ja Poikkilaakson 3.-6. luokkalaisista kootut joukkueet. Keväällä 2015 tapahtumassa oli myös saaren ulkopuolisia kouluja mukana.

Yhteistyössä Helsingin piirin kanssa vastasimme myös Laajasalon peruskoulun vanhempaintoimikunnan pyyntöön hankkia koulun oppilaille välituntipalloja. Toimitimme keväällä 2012 koulun käyttöön 20 uutta jalkapalloa.

Syksyllä 2012 aloitti jalkapallopainotteinen liikuntakerho  toimintansa Laajasalon peruskoululla. Kerho oli alunperin tarkoitettu 4.-7. luokkalaisille tytöille ja pojille. Nykyään järjestämme iltapäivätoimintaa kolmella eri koululla Laajasalon peruskoulun lisäksi myös Poikkilaakson ja Tahvonlahden ala-asteilla. Mukana olevat pelaajat ovat 1.-2. luokkalaisi

 

Kuvassa 5.-6. luokkalaiset tytöt 2013 >>

 

PÄIVÄKOTIFUDIS:

Keväästä 2011 lähtien olemme järjestäneet saaren päiväkotien esikouluikäisille lapsille jalkapallotapahtuman. Päiväkotien henkilökunnalle jaetaan tapahtumasta mukaan Pustan ja Pampan futisseikkailu-materiaali. Pustan ja Pampan futisseikkailu on viiden jalkapallokerran kokonaisuus, joka on suunnattu noin 5–6 -vuotiaille lapsille.

Päiväkotitapahtumissa pelien, leikkien ja tehtäväratojen avulla lasten on kiva tutustua LPS:n pienten lasten jalkapallotoimintaan ja päiväkodeille tapahtumat ovat helppo tapa saada valmiiksi järjestetty liikuntatuokio.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille avusta tapahtumien järjestelyissä!

Yhteistyössä