Seuran tuki ja oppaat

1. Uuden joukkueen perustaminen

Uuden joukkueen toiminnan käynnistäminen vaatii vapaaehtoisia toimihenkilöitä joukkueen asioiden hoitamiseen. Näitä tarvittavia toimihenkilöitä ovat joukkueenjohtaja, vastuuvalmentaja, apuvalmentajat, rahastonhoitaja ja huoltaja.

Joukkueen toiminta voidaan aloittaa pienelläkin määrällä vapaaehtoisia. Tärkein asia on saada vähintään yksi valmentaja ja mielellään yksi apuvalmentaja 8-10 lasta kohden mukaan toimintaan. Eli jos uudessa joukkueessa aloittaa kaksikymmentä lasta niin kaksi aikuista pystyy toiminnan pistämään käyntiin. Muiden roolien täyttäminen on kuitenkin pian edessä. Joukkue ei pysty toimimaan kunnolla elleivät kaikki nämä osa-alueet ole hoidossa.

Joukkue perustetaan joukkueen kokouksessa, jonka seura kutsuu koolle. Joukkueen kokous valitsee toimihenkilöt, jotka seura vahvistaa.

Uudelle joukkueelle perustetaan joukkuekohtainen kustannuspaikka seuran rahaliikenteen alle. Kustannuspaikan rahaliikenteen hoitajaksi seuran hallitus nimittää joukkueen taloudenhoitajan.

2. Toimihenkilökoulutus

Seuralla on seuran sisäistä koulutusta tarjolla toimihenkilöille. Lisää koulutuksista täältä >>

3. Joukkueenjohtajaopas

Seurassa on kouluttaja, joka järjestää joukkueenjohtajan peruskurssin 1-2 kertaa vuodessa. Kurssilla käydään läpi joukkueenjohtajan tehtävän perusasioita. koulutuksessa käytettävä koulutusmateriaali on SPL:n vuosittain vahvistama materiaali. Joukkueenjohtajaopas löytyy täältä >>