Kultaa ja kunniaa

Seurojen toiminnan kivijalka ovat niissä toimivat ihmiset. Jalkapallon parissa toimii vuosittain yli 90 000 vapaaehtoistoimijaa, jotka toiminnallaan mahdollistavat lajin n. 140 000 rekisteröidyn pelipassipelaajan harrastamisen. Lisäksi jalkapalloseurat työllistävät tehtyjen selvitysten mukaan noin 200 päätoimista henkilöä.

Suomalaisen jalkapallon satavuotisjuhlavuotena 2007 otettiin käyttöön uusi seuratoimijamerkki. Merkin avulla halutaan osoittaa arvostusta niille lukemattomille jalkapalloseurojen vapaaehtoistoimijoille, joita ilman toiminta ei pyörisi. Seuratoimijamerkkejä on olemassa kannusteena kahden, kymmenen, 25 ja 50 vuoden seuratoiminnasta.

SPL:n Helsingin piirin ohjeiden mukaan seuran tulee seurata jäseniensä ansiokertymiä, sekä pitää rekisteriä seuran ja piirin seuran jäsenille myöntämistä ansiomerkeistä ym. Seuran myöntämistä ansiomerkeistä ym. päätöksen tekee seuran hallitus.

Helsingin piirin ansiomerkkiohje >>
SPL:n ansiomerkkisäännöt >>

SEURATOIMIJAN MERKIT

Seuratoimijan merkit on tarkoitettu annettavaksi Suomen Palloliittoon kuuluvien seurojen jalkapalloilun parissa toimineille tai toimiville vapaaehtoistyöntekijöille ja muille toimijoille. Seuratoimijan merkin saaminen edellyttää säännöllisesti toistuvaa työskentelyä seuran hyväksi.
Esimerkkinä seuratoiminnasta ovat seuran hallintotehtäviin, valmennus-, joukkueenjohto- tai huoltotehtäviin osallistuminen sekä seuran erilaisiin tapahtumiin osallistuminen eri tehtävissä. Myöskin seuran julkaisujen tekemiseen osallistuminen luetaan seuratoiminnaksi.

Seuratoimijan perusmerkki >>

Perusmerkin saamisen edellytys on vähintään kahden vuoden toiminta seuran vapaaehtoistyöntekijänä.

Seuratoimijan perusmerkin myöntää ja jakaa seuran johtokunta/hallitus seuran omassa tilaisuudessa. Merkki tilataan Palloliiton osoittamasta paikasta ja sen kustantaa merkin hakija.

Seuratoimijan hopeinen merkki >>

Hopeisen merkin saamisen edellytys on vähintään 10 vuoden toiminta seuran ja/tai seurojen vapaaehtoistyöntekijänä.

Seuratoimijan hopeisen merkin myöntää ja jakaa seuran johtokunta/hallitus seuran omassa tilaisuudessa. Merkki tilataan Palloliiton osoittamasta paikasta ja sen kustantaa merkin hakija.

Seuratoimijan kultainen merkki >>

Kultaisen merkin saamisen edellytys on vähintään 25 vuoden toiminta seuran/seurojen vapaaehtoistyöntekijänä.

Seuratoimijan kultaisen merkin myöntää SPL:n ansiomerkkivaliokunta seuran/piirin tai luotettavan jalkapallotoimijan esityksestä. Merkki jaetaan seuran tai piirin tilaisuudessa. Merkki tilataan Palloliiton osoittamasta paikasta ja sen kustantaa merkin hakija.

Seuratoimijan timanttinen merkki >>

Timanttisen merkin saamisen edellytys on vähintään 50 vuoden toiminta seuran/seurojen vapaaehtoistyöntekijänä.

Seuratoimijan timanttisen merkin myöntää SPL:n ansiomerkkivaliokunta seuran/piirin tai luotettavan jalkapallotoimijan esityksestä. Merkki jaetaan liiton tai piirin tilaisuudessa tai seuran juhlatilaisuudessa. Timanttisen merkin kustantaa SPL.

SPL:n LPS:lle tai LPS:n toimihenkilöille myöntämät ansiomerkit >>

LPS:n toimihenkilöiden luottamustoimet sekä kunniamaininnat >>

LPS:n muilta seuroilta tai tahoilta saamat huomionosoitukset >>