Muutoksia LPS:n päätoimisiin

Julkaistu: 29.03.2019 10:42

Seuran valmennus kokee kevään aikana myllerryksiä Joni Ilvosen ja Max Ronimuksen jatkaessa uusien haasteiden pariin.

LPS:n nykyinen valmennuspäällikkö Joni Ilvonen siirtyy uusien jalkapalloilullisten haasteiden pariin huhtikuun lopussa.

Joni valittiin Laajasalon palloseuran ensimmäiseksi valmennuspäälliköksi vuonna 2013. Vajaan kuuden vuoden aikana Joni on tehnyt tärkeää työtä joukkuevalmennuksen, valmennuslinjausten ja pelillisen identiteetin parissa. Jonin valmentamien ryhmien toiminta jatkuu suunnitelman mukaisesti, aluksi korvaajat etsitään seuran sisältä.

Kohti uusia seikkailuja ja uutta yhteisöä suuntaava Joni haluaa myös omasta puolestaan kiittää koko Laajasalolaista seurayhteisöä.

”Kiitos teille kaikille joiden kanssa olen saanut viettää lähes 5,5 vuotta kestäneen matkani LPS:ssä. Näiden vuosien aikana olen saanut teihin tutustua erilaisten seuraan liittyvien asioiden kautta.

On ilo ollut keskustella kanssanne avoimesti toiminnan kehittämisen unelmista ja haasteista. Teitä jokaista on ohjannut halu ja tahto osallistua tavoitteellisen ja laadukkaan toiminnan kehittämiseen. Tällä halulla ja tahdolla olemme yhdessä luoneet seuran yhteisöllisyyttä osallistumalla eri rooleissa mm. koulutusten, leirien, valmentajatapaamisten, työryhmien, turnausten ja tietenkin bileiden avulla.

Tämän yhteisen matkamme aikana seuran jäsenmäärä on noussut yli 500 henkilöllä ja sitä kautta LPS:stä on tullut yksi merkittävä seura Helsingissä . Potkua saaresta tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa ehkä vielä entistäkin pidemmälle!”

Matkakohteemme tässä vaiheessa erkanevat, mutta nämä suomalaiset jalkapallotiet ja -polut tulevat aina kohtaamaan enemmin tai myöhemmin, joten silloin nähdään!”

LPS P09 ja LPS P10 joukkueiden vastuuvalmentajana ja ikäluokkien koordinaattorina toimiva Max Ronimus jää pois valmennustehtävistään 20.5. alkaen. Maxin korvaajan etsiminen on seuran puolesta aloitettu, samalla kartoitamme joukkueiden avainhenkilöiden kanssa joukkueiden tulevaisuuden tarpeita ja pyrimme saamaan mahdollisimman hyvän ratkaisun aikaiseksi. Joukkueet pyritään pitämään kartalla tulevista muutoksista. Joukkuetoiminta jatkuu ennallaan ja valmennukseen etsitään paras mahdollinen vaihtoehto.

Viime syksynä Maxin aloittamat liiketalouden opinnot Haaga-Heliassa ovat johtaneet siihen pisteeseen, että Maxille on tarjottu mielenkiintoisia kokopäiväisiä haasteita rahanpesuvalvonnan parissa. Peliurankin edelleen jatkuessa tuli selväksi, että jostain täytyy velvollisuuksia keventää. ”Pitkään erilaisia vaihtoehtoja punnittuani tulin siihen tulokseen, etten uudessa elämäntilanteessa voi antaa joukkueiden ansaitsemaa panosta valmennukselle, joten tässä vaiheessa oli valmennuksesta luovuttava kokonaan. Ainakin joksikin aikaa.” toteaa Max. Max tahtoi myös viestittää joukkueilleen luopuvansa valmennuksesta haikein mielin ja elävänsä hengessä mukana tästä eteenpäinkin, sillä aika LPS:ssä sekä LPSP09 ja LPSP10 joukkueissa on ollut antoisaa ja opettavaista.

Keskisuurelle jalkapalloseuralle on luonnollista, että jotkut hyvistä valmentajista etenevät urallaan uusiin mielenkiintoisiin tehtäviin. Meillä nautitaan jokapäiväisestä tekemisestä ja ollaan ylpeitä, kun seurassa toimiminen kehittää ja kasvattaa osaajia. Näiden vihreän saaren lähettiläiden arvo tulee LPS:n toiminnan kehittyessä vielä esille. Toivotamme Maxille ja Jonille mitä parhainta jatkoa uusissa haasteissa sekä Maxille tietysti erinomaista kautta LPS:n miesten edustusjoukkueessa.