Kausisuunnitelma 2012-2013

Joukkueenjohtaja: Minna Heikkilä
Rahastonhoitaja: Marianne Laiho

Perusajatus, LPS T99/00 visio
Tytöt oppivat pelaamaan, liikkumaan ja nauttimaan jalkapallosta yhdessä. Tytöt toimivat joukkueen parhaaksi kentällä sekä treeneissä että peleissä mutta myös kentän ulkopuolella. Sekä pelaajat että valmentajat tekevät joka tilanteessa parhaansa. Se riittää.
Joukkue koostuu pelaajista, joilla on motivaatio oppia pelaamaan jalkapalloa ja saavuttaa oma huippunsa, joka on mahdollisimman korkealla. Valmennuksen tärkein tehtävä on tuon innostuksen ylläpitäminen ja luoda puitteet, joka mahdollistaa oppimisen ja kehittymisen.

1. Kauden tavoitteet

1.2. Kilpailulliset tavoitteet
Vaikka joukkue lähtee voittamaan jokaisen pelin, on pelin tulos silti toisarvoinen. Pelaamme valitulla haastavalla ja pelaajia kehittävällä pelitavalla: lyhytsyöttöpelillä, nopeaa suunnanmuutospelaamista unohtamatta. Tärkeintä on se, miten pelaajat pelaavat sekä yksilöinä että joukkueena, ja miten he selviävät ongelmatilanteista. Yksilön kehitys on avainasia.

Peliaika
Kaudella 2012 – 2013 peliajan määrään vaikuttaa se, kuinka aktiivisesti pelaaja on osallistunut treeneihin. Pelaaja, joka osallistuu treeneihin säännöllisesti ja harjoittelee niissä aktiivisesti saa enemmän peliaikaa. Peliaikaan vaikuttaa myös päivän vire.

1.2. Taidolliset tavoitteet
Jalkapallo on taitolaji, joten henkilökohtaisen taidon kehittäminen on kaikkein tärkeintä.
Kaudella harjoitellaan ja kehitetään edelleen perustaitoja:
- ensimmäinen kosketus;
* haltuunotto suojaukseen
* haltuunotto pelattavaksi/suuntaus
- syöttäminen
- kääntyminen
- kuljettaminen
- harhauttaminen
- laukaiseminen
- pääpeli
(- pallon riistäminen)

Henkilökohtainen taito kehittyy vain palloa koskettamalla ja siksi kaudella harjoitellaan pallonhallintaa; ponnauttelua, kikkailua jne. perustaitoharjoitusten lisäksi.
Halukkaat voivat osallistua syksyllä 2012 seuran omaan taitokilpailuun.
Pelikäsityksen kehittäminen on edelleen kauden tärkeä teema.
Pelikäsitys = pelaajan kyky hahmottaa pelitilanteet ja ratkaista ne parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi kehitämme jalkapalloilijan tärkeimpiä fyysisiä ominaisuuksia, jotka ovat nopeus, nopeuskestävyys, kestävyys, voima ja lihaskunto, liikkuvuus ja notkeus, kimmoisuus ja ketteryys.

1.3. Kasvatukselliset tavoitteet
Joukkue opettaa tytöille jalkapallon lisäksi yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä. Kasvatukselliset perusasiat, kuten esim. toisten ihmisten huomioiminen ja omista tavaroista huolehtiminen ovat kirjatut joukkueen yhteisissä pelisäännöissä.

Onnistumiset tulevat yrittämisen ja toistojen kautta. Jalkapallon, kuten monen muunkin lajinharjoitteleminen vaatii keskittymistä ja sitkeyttä. Myös näitä ominaisuuksia pyrimme tytöissä kehittämään.

1.4. Joukkueen toiminnan kehittäminen
Toimiva joukkue edellyttää toimihenkilöitä. Joukkueeseen nimetään vastuuvalmentaja, valmentajat ja apuvalmentajat, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja ja neljä huoltajaa. Toimihenkilöt kokoontuvat tarpeen mukaan.
Vanhempainkokous järjestetään syksyllä.

2. Keinot tavoitteiden saavuttamiseksi

2.1. Harjoitukset ja hengenkohotustapahtumat
Joukkueen kauden perustapahtumat ovat harjoitukset, pelit ja turnaukset. Joukkueen hengenkohotustapahtumia ovat kauden päätöstapahtuma, mahdolliset seuran ja joukkueen järjestämät tapahtumat; tytöt vastaan äidit – peli jne.

Palkitseminen
Pelaaja saa palkinnoksi osallistumisaktiivisuudesta tekniikkapallon, kun hänellä on 100 tapahtumaa takana.

2.2 Asenne
Oppiminen ja kehittyminen vaatii hyvää keskittymistä sekä täysillä pelinomaisesti ja laadukkaasti harjoittelemista. Jokainen tekee parhaansa sekä treeneissä että peleissä ja antaa myös kavereille siihen mahdollisuuden.

3. Harjoitus- ja kilpasuunnitelma

3.1. Sisäkausi, 1.10.2012 – 30.4.2013
Viikossa 3-5 tapahtumaa:
- Sali 1 krt/vko: lajitaito + fyysiset ominaisuudet
- Myllyhalli ja Ilomäki 2 krt/vko (+ mahdollisesti Pallomylly): lajiharjoitteet
- Harjoituspeli Ilomäki: joka 3. lauantai
- Talviliiga (osallistujat maksavat)

3.2. Ulkokausi, 1.5 – 30.9.2013
Viikossa 3-5 tapahtumaa:
- Harjoitukset 3 krt/vko; (Ilomäki 1 krt/vko + Laajasalon alueella 2 krt/vko)
- 1-2 peliä
- Harjoituspeli Ilomäki: joka 3. lauantai
Helmikuussa 8.-10.2.2013 joukkue osallistuu seuran järjestämälle leirille Eerikkilässä. Leiri on joukkuetapahtuma ja sen hinta sisällytetään kausimaksuun.

3.3. Pelit ja turnaukset
Osallistumme Talviliigaan yhdellä joukkueella.

Osallistumme sekä keväällä että syksyllä piirisarjaan kahdella joukkueella:
99t: TC14-sarjaan vahvistettuna 00lla
00t: TC13-sarjaan vahvistettuna 01lla

Kausimaksu sisältää kolme pääkaupunkiseudulla järjestettävää turnausta (mm. Stadi Cup), joihin osallistuminen katsotaan myöhemmin. Lisäksi joukkue osallistuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella järjestettäviin turnauksiin, jotka myös katsotaan myöhemmin, ja joiden kustannukset maksavat osallistujat erikseen.

Turnauksiin osallistumme yhdellä tai kahdella joukkueella

Osallistumme mahdollisesti Örebro Cupiin 2013 kesällä.

Syksyllä 2013 T99/00 järjestää yhteisturnauksen LPS T01 – joukkueen kanssa.