LPS-T01/02

Kuvasta puuttuvat: Ida ja Erika
Joukkuekuva suurempana>>

Tytöistä koostuva joukkueemme aloitti toimintansa elokuussa 2009. Suurin osa joukkueen tytöistä osallistui kesällä 2009 LPS:n järjestämään jalkapallokouluun. Tarkoituksena oli perustaa tytöille oma joukkue, mikäli oikean ikäisiä tyttöjä osallistuisi tarpeeksi jalkapallokouluun. Hyvinhän siinä kävi. Jalkapallokouluun osallistui parisenkymmentä tyttöä, joten joukkue päätettiin perustaa. Joukkuetoiminnan aloittamisen jälkeen olemme saaneet mukaan vielä useita pelaajia.

Joukkueessamme harjoittelee tällä hetkellä 28 pelaajaa sekä yksi kokeilija Laajasalon, Herttoniemen, Tammisalon sekä Kulosaaren alueilta sekä lisäksi toimintaamme osallistuu toisinaan kaksi T01 pelaajaa seuran P02 joukkueesta sekä kolme T04 pelaajaa T03/04 joukkueesta yhden vastuuvalmentajan, maalivahtivalmentajan, neljän valmentajan, yhden apuvalmentajan, fysiikkavalmentajan, juoksuvalmentajan sekä potkutekniikkavalmentajan johdolla. Tapahtumia joukkueellamme on vuodenajasta riippuen kolmesta kuuteen viikossa.

Kesällä 2011 aloitimme säännöllisen maalivahtiharjoittelun. Maalivahtimme harjoittelevat maalivahtivalmentajan ohjaamana aina olosuhteista riippuen erillisenä osana joukkueharjoituksia tai joukkueharjoitusten yhteydessä yksi-kaksi kertaa viikossa.

Talvikaudella 2012-2013 osallistuimme kahdella joukkueella KäPa:n ja PK-35:n järjestämään talviliigaan.

Kaudella 2012 osallistuimme kahdessa ikäluokassa kolmella joukkueella Helsingin piirisarjaan. Kausisuunnitelmaamme kuului myös osallistuminen lähes kymmeneen turnaukseen. Osallistuimme lähes kaikkiin turnauksiin kolmella joukkueella kahdessa ikäluokassa. Pisin turnausmatkamme suuntautui kesällä Ahvenanmaalle Alandia Cupiin 17.-21.6.2012.

Kaudelle 2013 järjestimme joukkueemme kahteen pelaavaan joukkueeseen. Tavoitteellinen joukkueemme pelaa Helsingin ja Uudenmaan piirin TD12 kilpasarjan aluesarjakarsintoja keväällä. Toinen joukkueistamme osallistuu Helsingin ja Uudenmaan piirin TD12 sarjan yhteiseen sarjaan II-Divisioonassa. Kaudella 2013 tulemme osallistumaan jälleen lähes kymmeneen turnaukseen, joista n. 2/3 on lähialueturnauksia ja 1/3 matkaturnauksia. Pitkän matkan turnauksemme suuntautuu ensi kesänä Ruotsiin, missä osallistumme Örebro Cupeniin.

Harjoittelemme aina yhdessä Laajasalon sekä lähialueen ulkokentillä ja halleissa. Harjoituksissa joukkue jaetaan tasoryhmiin osaamisen senhetkisen tason mukaan, jotta kaikki pelaajat saisivat mahdollisimman paljon onnistumisen kokemuksia. Pelaavien joukkueidemme ryhmät eivät ole kiinteitä, vaan pelaajien kehittymisen puitteissa joukkueiden välillä tehdään pelaajarotaatioita 2-4 kertaa vuodessa.
Taitavimmat ja tavoitteellisimmat pelaajistamme harjoittelevat ja pelaavat yhdessä myös T99/00 joukkueemme kanssa.

Kilpakaudella 2012 pelaajamme pitivät jensimmäistä kertaa harjoituspäiväkirjaa omaehtoisesta harjoittelustaan sekä muun liikkumisen määrästä. Omaehtoista harjoittelua varten pelaajille jaettiin ohjeet, joita pystyy soveltamaan monenlaisten omaehtoisen harjoittelun mahdollisuuksiin. Tulevalla kaudella harjoituspäiväkirjojen täyttäminen aloitettiin toden teolla. Apuna omaehtoisessa treenaamisessa talvikaudella ovat joukkueen omat omaehtoisen treenaamisen kotisivut, missä jokaisella pelaajalla on oma, henkilökohtainen omaharjoitteluohjelma omilla sivuillaan. Omatreenien tekemistä seurataan harjoitusäiväkirjojen sekä näyttöjen avulla.

Pidimme menneillä kausilla joukkueen taitotestit keväisin ja syksyisin. Tulevalla kaudella taitotestien määrää lisätään. Lisäksi harjoittelemme aina syksyisin seuran omia ja piirin taitokisoja varten. Joukkueemme sai seuran kisoista melkein kymmenen sekä piirin kisoista viisi suoritusmerkkiä. Tavoitteenamme vuoden 2013 seuran kisoissa on 15 suoritusmerkkiä. Joukkueestamme osallistui yksi pelaaja vuoden 2012 valtakunnallisiin taitokisoihin Eerikkilässä.

Kauden 2013 kisavirtys aloitettiin toden teolla seuran yhteislerillä 8.-10.2.2013 Eerikkilässä sekä maaliskuussa 2013 pidetyllä joukkueen omalla leirillä Eerikkilässä, jolloin hiottiin ja viimeisteltiin uutta pelitapaa 9v9.

Kiinnostuitteko?

Haemme tällä hetkellä joukkueeseemme -01 ja -02 -syntyneitä liikunnallisia tyttöpelaajia, joten jos sinä ja lapsesi olette kiinnostuneita toiminnastamme, ottakaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtajaamme. Liikunnallisuuden lisäksi vaatimuksemme on aito kiinnostus jalkapallon pelaamiseen. Kiinnostus voi syntyä myöhemminkin kokeilemisen jälkeen, joten rohkeasti vain yhteydenottoja ja kokeilemaan.

Hiomme edelleen jatkuvasti fudiksen perustaitoja, joten missään nimessä ei ole liian myöhäistä aloittaa mukavaa urheiluharrastusta. Kaikki yhdessä, yhtenä joukkueena. Rohkeasti kokeilemaan !

MOTTOMME: "Reilua ja hauskaa yhteispeliä tyttöjen futiksessa!"