Laura Kalmari -karsinnat 2015

27.-28.6.
Järjestettiin Espoon Laaksolahden tekonurmella Helsingin ja Uudenmaan TC15 -ikäluokan Laura Kalmari -karsintaturnaus.

Turnaukseen osallistui kuusi joukkuetta, jotka pelasivat kahdessa lohkossa yksinkertaisen sarjan. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenivät jatkopeleihin, joissa lohkojen ykköset kohtasivat toisen lohkon kakkoset. Jatkopelien voittajat jatkavat 30.7. - 2.8.2015 pelattavaan lopputurnaukseen Kuopioon.

Joukkueet: FC Honka, JäPS, HJK, LPS, I-HK, FC Kuusysi

Turnauksen vastuujärjestäjänä toimi FC Honka ja turnauspäällikkönä Jaana Siimes.

Laura Kalmari karsinta, otteluohjelmat >>

C-lopputurnaus, SPL >>

Tällä kertaa ei pallo pomppinut Saaren vihreille tytöille. Hieman paremmalla jalalla olleet FC Honka ja I-HK etenivät sunnuntain jatkopeleihin ja Saarelaiset "joutuivat" sunnuntaiksi pakkolomapäivälle. Sellaista se joskus on. seuraavaksi valmistaudutaan Ruotsin turnaukseen ja sen jälkeen lomaillaan hieman ja elokuun alussa osallistutaan Masto Cupiin.

FC Honka -LPS, 1 - 0
LPS - I-HK, 0 - 3

C-loppu- ja karsintaturnaussääntöjä 2015:

Edustusoikeus:
Turnauksiin vuonna 2015 voivat osallistua 1.1.2000 ja sitä myöhemmin syntyneet tytöt
Pelaaja luetteloituu lopullisesti siihen joukkueeseen jossa hän pelaa ensimmäisen ottelun 31.5. jälkeen. Tämän jälkeen edustusoikeutta eikä luettelointia voi enää muuttaa niissä sarjoissa (Etelä-länsiliiga ja Aluesarja), joista karsitaan KP- tai LK-lopputurnauksiin

Peluuttaminen turnauksissa:
Joukkue saa käyttää turnauksissa enintään 25 pelaajaa, joista lähetetään numeroitu luettelo turnauksen järjestäjälle viimeistään 2 viikkoa (14 vrk) ennen turnauksen alkua. Lopullinen lista pelaajista vahvistetaan järjestäjille tulopäivänä joukkueen ilmoittautuessa turnauskansliaan. Lopullisessa listassa voi olla pelaajia myös alkuperäisen listan ulkopuolelta. Turnaukseen ei nimetä varapelaajia. Ottelukohtainen maksimi vaihtomäärä on 7 pelaajaa (kaikki pelaajat voivat olla pöytäkirjassa).
Pelaajien numerointi tulee olla sama koko turnauksen ajan (Eri värisissä paidoissa voi olla eri numero). Vaihdot suoritetaan "lentävänä", pelikatkon aikana.  Edestakaiset vaihdot -sääntö ei ole voimassa. Pelin nopeuttamiseksi tuomarin ei tarvitse kirjata vaihtoja. Otteluvalvoja kirjaa vaihdot.
Joukkueet antavat ennen ottelua valvojalle kokoonpanoluettelon, johon on ympyröity avauskokoonpano. Jokainen vaihto ilmoitetaan kentän valvojalle ennen vaihdon suorittamista.
Otteluohjelmaan merkitystä kotijoukkueesta tulee yksi erillinen henkilö toimimaan ottelun valvojana, kotijoukkue nimeää tämän henkilön itse. Pelin jälkeen valvoja toimittaa kokoonpanoluettelot kisatoimistoon.

Varoitukset lopputurnauksissa:
Mahdolliset varoitukset ovat turnauksessa ottelukohtaisia. Karsinnoissa saadut varoitukset eivät vaikuta lopputurnauksessa. Kentältäpoisto kahdella varoituksella aiheuttaa yhden ottelun pelikiellon. Myös suorasta kentältäpoistosta aiheutuu yhden ottelun pelikielto, ellei erotuomari tee raporttia erityisen törkeästä rikkeestä. Tällöin kilpailun jury voi tuomita muita rangaistuksia.

Ottelun peliaika, pallot, pallopojat/pallotytöt lopputurnauksissa:
Ottelujen peliaika on 2x30 minuuttia. Ottelut pelataan 3 pallon systeemillä. Piiri toimittaa pelipallot (6 kpl) turnausjärjestäjälle. Jokainen joukkue on velvollinen asettamaan otteluissa pallopojat/-tytöt oman maalinsa taakse.

Taloudelliset määräykset:
Järjestäjä vastaa turnauksen taloudesta. Turnausmaksu on kaikille joukkueille 180€.

Karsinnan sääntöjä 2015:
- Max 25 pelaajaa ja 7 vaihtoa (ei edes takaista vaihtoa lukuun ottamatta maalivahtia)
- Sarjamuotoisessa kilpailussa, jossa ei ole käytössä edestakaista vaihto-oikeutta, tasapisteiden sattuessa joukkueiden sijoitus ratkeaa seuraavassa järjestyksessä:
a) maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus;
b) tehtyjen maalien lukumäärä;
c) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2)maaliero, 3) tehdyt maalit;
d) jos c-kohdan soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei sijoitusta voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut;
e) arpa.

Jatkopelien päättyessä tasan seuraa välittömästi rangaistuspotkukilpailu.
Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan kolmella laukojalla. Mikäli kolmen laukojan jälkeen kilpailu ei ole ratkennut, jatketaan pelaaja kerrallaan ”äkkikuolema” menetelmällä.

Mikäli karsintaturnaukseen ilmoittautunut joukkue luopuu paikastaan myöhemmin kuin 21vrk ennen turnauksen alkua, joukkue on velvoitettu maksamaan Suomen Palloliiton taloudellisten määräysten mukaisesti 210 euron sakkomaksun.