Toimintasuunnitelma 2017

JOUKKUEEN TOIMIHENKILÖT KAUDELLE 2017:

Vastuuvalmentaja: Nestori Lautanala    

Avustavat valmentajat: Mikko Toikka, Esa Taipale, Miika Niemelä, Matti Varjonen ja Sakari Liljeblad

Joukkueenjohtajat: Jonna Turunen ja Tarja Nurminen

Rahastonhoitaja: Mia Snellman-Luukko 

Huoltajat: Sami Huohvanainen, Elina Liljeblad, Mikko Melvas, Sanna Nordling

 

YLEISESTI TOIMINNASTA:

Joukkue irrottautuu seuran LPS junioriakatemian toiminnasta ja jatkaa joukkueena toimintaansa uuden vastuuvalmentajan johdolla. Joukkue jaetaan edellisen kauden tapaan ryhmiin, mutta tällä kaudella harjoittelu tapahtuu 2 ryhmässä. Ryhmä 1 on ns. tavoiteryhmä ja ryhmä 2 on ns. haasteryhmä.

1. Kauden tavoitteet:

1.1. Kilpailulliset

Kesän 2017 piirin-/ alueellisiin sarjoihin osallistutaan 3:lla tasoryhmällä: LPS, LPS vihreä ja LPS valkoinen. Joukkueet tulevat pelaamaan piirin kakkosta, kolmosta ja vitosta. Tavoitteena on, että jokainen pelaaja pelaisi omille taidoilleen sopivassa peliryhmässä ja peliryhmä pystyy pelaamaan tasaisia pelejä tasoryhmässään. Peliryhmien välillä tehdään tarvittaessa pelaajakierrätystä.

Kilpailulliset tavoitteet kaudelle asetetaan tulevalle LPS joukkueelle, pelaajien ja valmennuksen yhteisessä tapaamisessa vuoden 2017 alussa.

Kaikki pelaajat osallistuvat myös seuran ja piirin taitokilpailuihin syksyllä 2017.

1.2. Taidolliset

Pelaajien perustaito on kehittynyt paljon viime vuoden aikana, mutta joukkueen sisällä on isojakin eroja. Pääpaino tulee keskittymään osin vieläkin henkilökohtaisen taidon kehittämiseen, mutta myös henkilökohtaisten valintojen tekemiseen pelitilanteissa. (Taktiset aikeet, Yksilön perusteet)

Maalivahdeille järjestetään alkuvuodesta 2017 eteenpäin säännöllisesti pelipaikkakohtaista erityisharjoittelua.

Lisäksi tavoiteryhmän (R1) pelaajat osallistuvat seuran Kykykouluun osana suunniteltua viikko-ohjelmaa. Kykykoulun kustannukset on sisällytetty kausimaksuun.

1.3. Kasvatukselliset

Pelaajien omatoimisuutta pyritään edelleen lisäämään ja myös vaatimaan omatoimisen harjoittelun lisäämistä, etenkin tavoiteryhmän pelaajien osalta.

Kannustetaan pelaajia viettämään aikaa yhdessä myös vapaa-ajallaan ja tätä kautta lisäämään joukkueen yhteishenkeä.

Edelleen jatketaan nollatoleranssi -linjalla kaikenlaisen kiusaamisen ja haukkumisen osalta. Näihin tapauksiin tullaan puuttumaan heti, jos näitä havaitaan.

Vaikka joukkueen sisällä on 2 harjoitusryhmää ja 3 peliryhmää, on tärkeää, että pelaajat kokevat edelleen olevansa yksi yhtenäinen P04 joukkue. Joukkuekaveria kannustetaan ja tuetaan.

Joukkueen sisäiset pelisäännöt tehdään valmentajien ja joukkueenjohtajan toimesta yhdessä pelaajien kanssa marras-joulukuun 2016 aikana.

Joukkueen sisäisten pelisääntöjen lisäksi päivitettiin myös vanhempien pelisäännöt vanhempainkokouksessa lokakuussa 2016.

1.4. Joukkueen toiminnan kehittäminen

Vaikka vastuuhenkilötilanteemme on hyvä, on kaikkien vanhempien apu tervetullutta. Monet tässä joukkueessa mukana olevat ovat vastaavissa rooleissa myös muissa joukkueissa ja seuroissa. Toiveena olisi, että jokainen perhe pyrkisi tukemaan toimintaa uhraamalla omaa vapaa-aikaansa, jotta joukkueella on pitkäjänteinen tulevaisuus.

Ulkopuolisia apuvalmentajia tullaan rekrytoimaan tuomaan lisää voimavaroja joukkueen toimintaan.

Joukkueen toiminnassa nyt mukana olevat ovat kiitettävästi kouluttaneet itseään ja kaikilta valmentajilta löytyy minimissään E-tason valmennuskurssi suoritettuna. Uusi vastuuvalmentaja suorittaa kauden aikana minimissään D-tason valmennuskurssin sekä pyrkii myös aloittamaan C-tason kurssin. Uusien huoltajien osalta tullaan antamaan mahdollisuus käydä minimissään huoltajan peruskurssi.

2. Keinot

2.1. Harjoitukset ja hengenkohotustapahtumat

Joukkue harjoittelee yhteisesti sisä- ja ulkokaudella noin 3-5 kertaa viikossa vastuuvalmentajan laatiman valmennussuunnitelman mukaisesti. Harjoituspaikat pyritään pääosin saamaan Laajasaloon ja tarvittaessa muille Itä-Helsingin kentille (Myllypuro, Vuosaari) sekä Pallomyllyyn.

Joukkueelle valitaan kapteenit ja varakapteenit molempiin harjoitusryhmiin kaudelle 2017. Kapteenivalinnat tehdään pelaajapalaverissa marraskuussa 2016.

Joukkue tekee yhden matkaturnauksen pidemmälle kotimaassa kesällä 2017. Tämän turnauksen tarkoituksena on paitsi hankkia lisää pelikokemusta, myös lisätä joukkueen sisäistä yhteishenkeä. Vaihtoehtoina turnauksen kohteelle on jokin kotimaan kohde (esim. Vaasa, Pori, yms.), johon yhdistetään myös muuta toimintaa esim. käynti huvipuistossa sekä harjoitusottelu matkan varrella.

Helsinki Cup pelataan heinäkuussa 2017, joka voidaan myös lukea kuuluvaksi hengenkohotus-tapahtumiin, koska näissä kaikissa tapahtumissa (harjoituksien ja pelaamisen lisäksi) parannamme joukkueemme sisäistä ilmapiiriä ja lisäämme joukkueemme me -henkeä.

Joukkueen oma lähileiri (1 tai 2 päiväinen) tullaan mahdollisuuksien mukaan järjestämään Laajasalossa syksyllä 2017.

Kauden aikana tullaan järjestämään vähintään kaksi vanhempien infotilaisuutta - ensimmäinen keväällä 2017 ja toinen syksyllä 2017.

Kauden päättäjäiset pidetään loka-marraskuun 2017 aikana.

2.2. Asenne

Joukkueen harjoituksissa ja peleissä näkyy tekemisen meininki ja pelaamisen ilo. Näillä samoilla teemoilla tulemme jatkamaan ja pyrimme siihen, että sama meno jatkuu edelleen.

Pojilta vaaditaan sitoutumista harjoitteluun sekä joukkueen muihin tapahtumiin. Tapahtumiin tullaan ajoissa paikalle, huolehditaan omista tavaroista, annetaan muille rauha harjoitella, keskitytään tekemiseen ja tehdään sovittujen ohjeiden mukaan.

Jokaisen pelaajan tulee ottaa vastuuta myös omasta kehittymisestään pelaajana ja toimimisesta osana joukkuetta. Yhtenä isona asiana tullaan korostamaan treeniaktiivisuutta. Jatkossa treeniaktiivisuutta tullaan seuraamaan niin pitkällä kuin lyhyellä aikavälillä ja sitä tullaan painottamaan peli- ja turnaustapahtumissa.

Aikatauluista kiinnipitämistä tullaan painottamaan kaudella 2017.

3.1. Harjoitus- ja kilpasuunnitelma

Kaudella 2017 tullaan pelaajien henkilökohtaisten perustaitojen kehittämisen lisäksi, keskittymään varsinkin pelaajien taktisten aikomusten ja koordinaatiotaitojen kehittämiseen. Ohjattuja harjoituksia ja pelejä on 3-6 kertaa viikossa, erillisen kausisuunnitelman mukaisesti. Tavoitteena on, että jokainen poika harjoittelee oman tasoisten poikien kanssa ja saa sitä kautta onnistumisen iloa sekä kehittyy pelaajana.

Valituille pojille tullaan tarjoamaan mahdollisuutta osallistua maalivahtivalmennukseen.

Lisäksi järjestämme harjoitusotteluita eri peliryhmille mahdollisuuksien mukaan ja osallistumme mahdollisesti yhteen halliturnaukseen talven aikana.

3.1.2 Talvikausi: marraskuu 2016 - maaliskuu 2017

Talvikaudella 2017 tullaan pelaamaan ja harjoittelemaan kausisuunnitelman mukaisesti 3-6 x viikossa, peliryhmästä riippuen.  Lisäksi järjestämme harjoitusotteluita eri peliryhmille n. 2 peliä / kk.

Tavoitteena on, että jokainen poika harjoittelee ja pelaa oman tasoisten poikien kanssa ja saa sitä kautta iloa onnistumisista sekä kehittyy pelaajana.

Valituille pojille tullaan tarjoamaan mahdollisuutta osallistua maalivahtivalmennukseen.

Pelikauden avausleiri tullaan järjestämään Eerikkilässä maaliskuussa 2017. Tämä leiri on avoin kaikille joukkueen pelaajille ja se on pelaajille omakustanteinen.

3.1.3. Kesäkausi (ulkokausi): huhtikuu 2017 - lokakuu 2017

Joukkue harjoittelee ja pelaa edelleen 3-6 kertaa viikossa. Lisäksi kesäkaudella tullaan järjestämään harjoituksia osin myös aamupäivisin, iltojen lisäksi.

3.2. Pelit, turnaukset ja leirit

Joukkue on suunnitellut osallistuvansa keväällä yhteen viikonlopputurnaukseen, kesäkuussa matkaturnaukseen kotimaassa ja heinäkuussa Helsinki Cupiin sekä syksyllä yhteen viikonlopputurnaukseen. Matkaturnaus ja Helsinki Cup ovat erillisrahoituksen piirissä. Elocupista kerätty tuotto käytetään ulkomaan matkaturnauksen rahoittamiseen, joka on suunniteltu kesällä 2018.

Muihin turnauksiin osallistumista ja rahoittamista mietitään tilanteen mukaan.

Joukkue lähtee pelikauden avausleirille Eerikkilään maaliskuussa 2017. Tämä viikonloppuleiri on avoin joukkueen kaikille pelaajille. Leiri on erillisrahoitteinen ja kulut jaetaan osallistuvien pelaajien kesken.

3.3. Muuta

Kehittymisenseuranta:

Pelaajien kehittymistä tullaan seuraamaan kaudella 2017 mm. taitokilpailujen tuloksien muodossa, mutta myös videoseurantaa tullaan järjestämään peliryhmille.

Pelaajakeskustelut:

Pelaajakeskustelut järjestetään kaikkien pelaajien kanssa tammi-helmikuun 2017 aikana. Palaverissä käydään läpi pelaajan tavoitteita, pelaamista ja käsitellään muita tärkeäksi katsottuja asioita.

 

Yhteistyössä