Ajankohtaista

LPS:n kauden ensimmäinen täysi pistepotti numeroin 0-1 !!

Julkaistu: 05.08.2018 19:43

Tulihan se sieltä!  LPS nappasi kauden ensimmäisen voittonsa viikinkejä vastaan heteniityllä helteisenä lauantaina.

Alla viikinkien kattava otteluraportti hitusen punaisten lasien läpi katsottuna:

Otteluraportti

Viikinkien ja LPS:n kauden toinen kohtaaminen ei sujunut yhtä railakkaasti kuin ensimmäinen. Kun keväällä mätettiin kymmenen osumaa, joista Idän punaiset teki yhdeksän, jäi saldo tällä kertaa yhteen ja ainokaisen teki LPS, joka haki shokkivoiton ja kauden ensimmäisen täyden pistepotin Heteniityn kentältä. Kentällä Viikingeillä oli kaikki eväät ottaa ottelu nimiinsä, mutta maalipaikoista ei pallo mennyt tällä kertaa millään sisään ja kun tuomarilinjakin salli melkoiset painiotteet laajasalolaispuolustukselle, ei erinomaisesti pelannut LPS-vahti Niko Ruuthia pystytty ohittamaan kertaakaan. Kun laajasalolaiset saivat erikoistilanteesta pallon kerran verkkoon, soi päätösvihellys lopulta Viikinkien kannalta synkän tappion merkiksi.

Ottelu käynnistyi ennakkokaavailujen mukaan Viikinkien voimakkaalla hallinnalla. Jo lähes ensimmäisestä hyökkäyksestä Nemanja Biga karkasi pystysyötön perässä läpi. Maaliltaan vastaan tullut maalivahti Ruuth ja takaapäin melko raisusti Bigaa jaloille taklannut Topias Hänninen pystyivät kuitenkin yhteistuumin horjuttamaan Bigaa sen verran, ettei maalia syntynyt. Kun tuomarikaan ei Hännisen taklauksessa rangaistuspotkun aineksia nähnyt, jäi aikainen johtomaali vielä haaveeksi.

Kauaa ei kestänyt ennen kuin LPS antoi myös varoituksen vaarallisuudestaan. Viikinkien painostus katkesi nopeaan vastaiskuun, jonka päätteeksi Viikinki-maalilla oli puolittainen läpiajotilanne. Ensimmäisen yrityksen kuitenkin ensimmäistä kertaa Kakkosessa tällä kaudella maalilla seissyt Tomi Honkaniemi pystyi pysäyttämään ja Jan Eklund siivosi irtopallon väljemmille vesille.

Viikingit jatkoi painostustaan ja tilanteita syntyi liukuhihnalta. Hiukan ennen kymmenen minuutin täyttymistä Ville Varilan keskitys jäi LPS-toppari Mikael Anttilan jalkoihin ja Joel Paatelainen pääsi kiskaisemaan nopean laukauksen läheltä. Tähtäys oli kuitenkin liian ylhäällä, ja pallo karkasi yläriman yli.

Hetkeä myöhemmin hyvä ristipallo tavoitti vasemmalta Tomi Kurvisen, joka pääsi leikkaamaan keskelle hyvään maalintekopaikkaan. Matala laukaus viuhui kuitenkin muutaman kymmenen senttiä ohi maalin etutolpan.

Viikingit jatkoi painostustaan ja muutaman kerran käsiä leviteltiin ja rangaistuspotkua vaadittiin, kun Viikinki-pelaajat eivät tahtoneet pysyä varsinkaan erikoistilanteissa ilman painimolskilta tutumpia otteita LPS-puolustuksen hallussa. Rankkareita ei kuitenkaan tänään vaikuttanut tulevan kevyistä eikä hiukan raskaammistakaan tilanteista.

Vielä ennen juomataukoa Nemanja Biga löysi kertaalleen keskityksellään taka-alueelta aivan vapaana Ville Varilan. Varila ei kuitenkaan päässyt kunnolla painamaan palloa alaspäin vaan joutui yrittämään puskua maalivahdin yli. Sen LPS-vahti Ruuth onnistui kaapimaan yläriman yli ja kulmaksi.

Juomatauon jälkeen LPS väläytti taas. Tällä kertaa oikean laidan Max Ronimus pelasi hyvin yhteen Topi Rihtniemen kanssa ja Rihtniemi pääsi kokeilemaan laukaustaan boksin kulman paikkeilta. Hyvä laukaus viuhuikin vain hiukan Viikinki-maalin takatolpan ohi.

Hetkeä myöhemmin Joel Paatelaiselle aukesi tilaa noin 20 metrissä, ja maalitykki lähtikin hakemaan takayläkulmaa terävällä laukauksella. Jälleen suunta oli kuitenkin hiukan pielessä ja pallo viuhui muutaman metrin ohi maalin. Sama oli tulos myös hetkeä myöhemmin LPS-laukauksessa boksin kulmalta.

Vielä aivan jakson lopussa LPS sai yhden ottelun parhaista paikoista, kun Topi Rihtniemi pelasi hyvällä syötöllä Matias Ailion läpi. Tomi Honkaniemi tuli kuitenkin maaliltaan erinomaisesti vastaan ja pystyi pysäyttämään Ailion yrityksen.

Tauolle mentiin tasalukemissa 0-0. Viikingit oli hallinnut jaksoa, mutta LPS:n vastaiskupotentiaali oli myös tullut esiin. Tauolla kumpikaan joukkue ei vaihtanut, vaan peliä jatkettiin samoilla kokoonpanoilla.

Viikingit aloitti jälleen ryminällä, ja jo ensimmäisten minuuttien aikana LPS-maalilla oli pari puolittaista paikkaa. Lähimpänä johto-osuma kuitenkin oli, kun Simon Thurlingpääsi nopean riiston jälkeen kasvokkain LPS-maalivahti Ruuthin kanssa. Jälleen Ruuth oli kuitenkin ohittamaton muuri, ja pallo vietiin vain kulmalipulle.

Viikingit jatkoi painostustaan. Kun toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia löysi Teemu Honkaniemi keskityksellään alueelle juosseen Nemanja Bigan, joka koetti ohjata palloa suoraan ilmasta maaliin, mutta valitettavasti osoite jäi heikoksi ja pallo päätyi suoraan LPS-vahti Ruuthin hanskoihin ilman vaikeuksia.

Viikingit halusi voittoa ja 57. peliminuutilla kentälle haettiin lisää hyökkäysvoimaa Cico Touren muodossa. Pian vaihdon jälkeen Viikingit saikin vaparin LPS-rangaistusalueen sivusta. Tomi Kurvisen keskitys putosi hyvin alueelle, ja jälleen Pierre Nlate kiskottiin nurmen pintaan ilman seurauksia. Viikinki-pelaajisto vaati jälleen rankkaria, mutta tuomari oli päättänyt olla ratkaisematta ottelua.

Paikkoja Viikingeillä riitti yhä. Kentälle tullut Cico Toure pääsi ensin Simon Thurlingin pystypallon perään linjan taakse, mutta Ruuth oli LPS-maalilla jälleen hiukan nopeampi. Hetkeä myöhemmin Tourella oli jo riiston jälkeen edessään tyhjä maali, mutta pallo ei vain löytänyt tietään tolppien sisään.

Viikingit vaihtoi reilun tunnin pelin jälkeen paljon uurastaneen Ville Varilan tilalle Ben Thurlingin ja paine jatkui. Ensin Simon Thurlingille aukesi nopea tilaisuus tuikata boksissa irtopallo verkkoon, mutta jälleen Ruuth ehti käsineen tielle. Seuranneesta kulmasta pallo putosi Cico Tourelle takatolpalle, missä edessä oli tyhjä verkko. Vaikeasta pallosta ja pienestä kulmasta Toure ei kuitenkaan saanut palloa maalia kohti, ja nollat säilyivät sitkeästi taululla.

Ottelun 71. peliminuutilla LPS toi sisään Viikingeille tutun miehen, kun viime kaudella Idän punaisissa hyvin esiintynyt Max Mäkelä astui sisään. Vain hetkeä myöhemmin Viikingit sai kunnon sangollisen jäävettä niskaansa. LPS sai laitavaparin vasemmalta laidaltaan. Keskitys kaarsi Viikinki-boksiin, missä täysin vapaaksi unohdettu Topi Rihtniemi sai rauhassa puskea pallon ohi Tomi Honkaniemen ja siirtää LPS:n johtoon.

Viikingit keräsi itseään hetken, mutta sitten alkoi armoton painostus. Viikingit pommitti LPS-aluetta keskityksillä, ja hiljalleen myös tilaa alkoi aueta. Ensin pääsi kokeilemaan Joel Paatelainen, joka pääsi 80. peliminuutin kohdalla laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta jälleen laukaus suuntautui maalin yli.

Hetkeä myöhemmin Viikinkien kulmassa pallo pyöri hyvin pelattavana boksissa, ja lopulta sitä päästiin puskemaan takatolpalta, mutta jälleen tolppien väliin osuminen oli liikaa vaadittu, ja LPS säästyi.

Viikinkien pyrkiessä suurella riskillä maalintekoon myös LPS sai vastaiskumahdollisuuksia. Paras tilaisuus tuli ylivoimahyökkäyksessä Max Ronimukselle, joka kuitenkin tykitti laukauksensa hyvässä tekopaikassa ohi Viikinki-maalin.

Normaalin peliajan lopulla nähtiin boksissa jälleen kyseenalainen tilanne, kun vasemman laidan keskitys oli putoamassa erinomaiseen tekopaikkaan Jesse Mutikaiselle. Mutikaisen pusku kuitenkin estettiin painista tutulla takavyöheitolla boksissa. Kun pilli ei ilmeiseltä rankkarilta näyttäneestä paikasta soinut, oli seurauksena vielä vastaisku, josta Teemu Honkaniemi joutui ottamaan varoituksen. Varoituksen myötä Honkaniemi on vielä pelikiellossa seuraavassa Gnistan-pelissä.

Aivan lopussa Viikingit sai vielä yhden mahdollisuuden, kun viimeisessä hyökkäyksessä keskityksen jälkeen irtopallo putosi Cico Touren ulottuville. Toure laukoi heittäytyen, mutta puolustus ehti blokkaamaan laukauksen yli maalin. Seurauksena oli kuitenkin hieman erikoisen tuomarilinjan viimeistellen maalipotku.

Loppuvihellys soi Hettarilla turhauttavan 0-1 -tappion merkiksi, ja LPS pääsi juhlimaan koko kesän ensimmäistä täyttä pistepottiaan. Rehellisesti on sanottava, että LPS oli aivan eri joukkue kuin keväällä Laajasalossa kohdattu ryhmä. Paikkoja voittoon Viikingeillä oli myös riittävästi, eikä tappiosta syyttää oikeastaan voi kuin omaa tehottomuutta.

FC Viikingit                                   LPS    

 • 2 Kurvinen Tomi                                          1 Ruuth Niko
 • 6 Remes Julius                                            2 Hänninen Topias
 • 7 Biga Nemanja                                          4 Laitila Samuli
 • 9 Paatelainen Joel                                       7 Martikainen Henri
 • 18 Honkaniemi Teemu                                10 Rihtniemi Topi
 • 19 Varila Ville                                             32 Ronimus Max
 • 21 Mutikainen Jesse                                    11 Hukkanen Santeri
 • 23 Nlate Pierre Lejeune                               14 Anttila Mikael
 • 24 Thurling Simon                                      19 Andler Felix
 • 25 Honkaniemi Tomi                                   20 Ailio Matias
 • 26 Eklund Jan                                            21 Kuhmola Antti
VAIHTOPELAAJAT                                             VAIHTOPELAAJAT
 • 1 Pervov Denys                                          6 Räisänen Aleksi
 • 3 Orenius Nico                                           15 Lepistö Matti
 • 5 Tuominen Aleksi                                      17 Lumivaara Timo
 • 10 Bouroussi Samir                                    25 Kotiranta Aleksi
 • 12 Abdi Ayuub                                           41 Kuosmanen Eero Sakari
 • 22 Thurling Benjamin                                 16 Smidtslund Rasmus
 • 27 Toure Cheikh                                         8 Mäkelä Max
   
 
 
 • FC Viikingit 
  90:00
  0 - 1
  (0 - 0)
   LPS
    ottelu loppui 90'
    jakso loppui 90'
    varoitus 10 Rihtniemi Topi90+05'
  90+02'22 Thurling Benjamin varoitus  
  90+01'18 Honkaniemi Teemu varoitus  
    maali 10 Rihtniemi Topi74'
    varoitus 20 Ailio Matias52'
    jakso alkoi 45'
    jakso alkoi 0'
    ottelu alkoi 0'

VAIHDOT

- +  
6 Remes Julius 27 Toure Cheikh 57'
19 Varila Ville 22 Thurling Benjamin 66'
- +  
20 Ailio Matias 8 Mäkelä Max 71'
11 Hukkanen Santeri 15 Lepistö Matti 85'
4 Laitila Samuli 17 Lumivaara Timo 88'

MAALINTEKIJÄT

10 Rihtniemi Topi 74'

Yhteistyössä