Häviö sarjajohtaja Gnistania vastaan viime hetken onnekkaalla maalilla. Seuraava peli vs Viikingit

Julkaistu: 03.08.2018 15:30

LPS taipui Gnistanille viime hetken onnekkaalla maalilla lukemin 1-2. Keltapaidat siirtyivät ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta isäntien pikaisen tasoituksen myötä voittomaalia saatiin odottaa aina toisen puoliajan loppuun saakka.

Ottelun alku oli melko rauhallinen ja maalipaikat loistivat poissaolollaan kentän molemmissa päädyissä. Gnistan hallitsi ottelun alkua enemmän, mutta tiiviisti puolustaneen LPS-puolustuksen edessä murtautuminen oli vaikeaa. LPS pääsi pitämään palloa myös maltilla  puolustuslinjassaan Gnistanin tyytyessä pitämään muotoaan keskikentän tasolla.

Illan avausmaali nähtiin 30. peliminuutilla, kun vieraiden Aleksander Akbar pudotti upeasti Teemu Pastilalle, joka pääsi laukomaan pomppivasta pallosta rangaistusalueen rajalta. Pallo suuntautui oikeaan yläkulmaan yläriman kautta maaliin. Maali oli Pastilalle kauden seitsemäs. LPS tuli peliin mukaan vain hetkeä myöhemmin, kun Samuli Laitila pääsi sijoittamaan pallon ohi Alessandro Marzuolin läpiajon päätteeksi. Juuri ennen puoliajan loppua Marzuoli loukkaantui vakavasti tultuaan pallontavoittelutilanteessa olkapää edellä maahan. Loukkaantumisen takia kentälle jouduttiin soittamaan ambulanssi, joten toisen puoliajan alku viivästyi noin tunnilla.

Pitkän tauon jälkeen päästiin aloittamaan "toinen peli". Gnistan sai peliä haltuunsa enemmän ja loi muutamia maalipaikkoja, mutta vaarallisimmilta tilanteilta vältyttiin. Peli oli toisella puoliajalla avoimempaa ja LPS pääsi myös muutamiin hyviin hyökkäyksiin. Ottelun ratkaisu nähtiin 86. peliminuutilla, kun Gullit Zolameso pääsi keskittämään oikealta laidalta pallon maalille. Tilanne oli muuten LPS:n hyvässä hallinnassa, mutta keskityspallo kimposi sitä blokanneen Aleksi Kotirannan jalasta mahdollisimman täydelliseksi putoavaksi lehdeksi suoraan Naoyuki Yamazakille, joka pääsi puskemaan Gnistan 1-2-johtoon lähietäisyydeltä. Ottelun lopussa LPS:llä siunaantui vielä mahdollisuus maalintekoon läheltä annetusta sivuvapaapotkusta, mutta Gnistan-puolustus purki tyylikkäästi tilanteen ja pisteet ottelusta matkasivat Oulunkylään maalein 1-2.

LPS

• 1 Ruuth Niko