Miesten edustusjoukkue hurjassa vedossa Kolmosen kärjessä!

Julkaistu: 19.09.2017 11:24

Kausi 2017 on ollut Laajasalon palloseuran miesten edustusjoukkueen juhlaa. 15 voitettua ottelua putkeen ja neljän pisteen sarjajohto.

Syksyllä 2013, vaikean kauden jälkeen LPS:n miesten edustusjoukkue putosi lopulta kymmenen vuoden jälkeen miesten Kakkosesta.

Kausi 2014 aloitettiin puhtaalta pöydältä. Joukkueen rakenne oli muuttunut lähes kokonaan niin sarjatason, pelaajien, valmennusryhmän kuin olosuhteidenkin puolesta. Rungon uuteen joukkueeseen muodostivat LPS:n A-junioreiden pelaajat jotka olivat äskettäin päässeet armeijasta.

Kolme seuraavaa kautta meni pelillisesti suhteellisen hyvin, joukkue sijoittui kausina 2014-2016 viiden parhaan joukkoon, mutta pelien välinen suoritustaso ailahteli.

“Joukkueen pelaajisto on pysynyt alusta alkaen pohjimmiltaan samana, näin ollen pelitapa ja taktisten asioiden kehittämistä on voitu jatkaa aina edellisestä kaudesta eteenpäin. Neljän vuoden työ on tuottamassa nyt tulosta”, kertoo valmentaja Niko Ruuth.

“Tämä on helpottanut joukkueen kehitystä tähän tilanteeseen. Voidaan puhua myös, että nuori joukkue on saanut kokemusta ja rutiinia suorittamiseen. Sitoutuminen joukkueeseen ja motivaatio on ollut korkealla. Voitot ovat luonnollisesti siivittäneet tätä vielä korkeammalle, aina tämän hetkiseen sarjasijoitukseen asti”, jatkaa Ruuth.

“Pelaajan näkökulmasta kausi on ollut tähän asti sekä tuloksien että fiiliksen kannalta loistava. Vaikeatkin pelit on pystytty hoitamaan, hyvän joukkuehengen ansiosta. Ehkä suurin syy miksi olemme tilanteessa jossa vielä viimeiseen peliin asti taistellaan noususta, on hyvin pitkälti tuon joukkuehengen ja hyvän asenteen ansiota”, kertoo puolustaja Henri Martikainen.

Kaikki ketkä ovat kuluneena kautena seuranneet joukkueen taivalta voivat varmasti yhtyä tähän. Pelit ovat olleet vauhdikkaita, intohimoisia ja viihdyttäviä.

Vain yksi tappio ja yksi tasapeli koko kaudella sekä 15 voitettua ottelua putkeen on ollut hienoa seurattavaa. Unohtamatta Kolmosen tämän hetken maalintekijätilaston ykkösen (25 maalia!), Topi Rihtniemen taivalta.

LPS on ennen kolmea viimeistä peliä sarjakärjessä neljän pisteen erolla NJS:ään. Kun kolmantena olevaan Kontuun on jäänyt jo 19 pistettä matkaa, näyttää sarjan voittokamppailu olevan kahden kauppa.

Kautta on jäljellä kolmen ottelun verran. Kauden päätös pelataan kotiareenalla, Hertalla, lauantaina 7.10 klo 16.15. Tervetuloa kannustamaan Saaren vihreät voittoon!

Tulevat LPS-ottelut Kolmosessa:
22.9. klo 19:15 Myllypuro TN, HerTo - LPS